Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

Roborock S8 MaxV Ultra
S8 MaxV Ultra kan tage billeder af dit kæledyr, mens den gør rent. Den identificerer også hundens seng eller kattebakken og kører uden om (Foto: Roborock)

Jeg har oplevet mange trælse robotstøvsugere. Nogle af problemerne er, at de ikke kan finde rundt, virtuelle kort i appen går pludselig i stykker, og konstant skal man rengøre børster for hår, før maskinen kører ordentligt.

Jeg har bemærket, at en robot sagtens kan køre fint de første uger, men over tid er det, som om de bliver syge og dårligere, selvom jeg tit renser og plejer dem. Det oplevede jeg f.eks. med Xiaomi Mop 2 Ultra i sommeren 2022.

Maskinen er egentlig ret fin, men som tiden gik (efter testen var udgivet), blev kortet jævnligt sygt og måtte reindexeres. Jeg oplevede også, at når en sensor fik lidt støv på sig, så begyndte robotten at køre i cirkler – og generelt var der bare mange hår, der hele tiden skulle reddes ud af børsterne.

Året efter kom DreameBot L10 Ultra, der også kunne vaske gulv. Meget var bedre! Gulvvasken var megagenial, men også her kunne appen og det virtuelle kort blive sygt.

Denne lange indledning er blot for at sige, at ting kan sagtens være fede i starten. Det er over tid, at problemerne kommer.

Jeg har kørt med Roborock i tre uger – så denne anmeldelse er baseret på den testperiode.

Robo rock’er dagen

Roborock S8 MaxV Ultra kører nu efter tre uger stadig perfekt. Jeg oplever den som meget mere intelligent end tidligere robotter jeg har prøvet; børnesygdomme fra andre robotter lader til at være væk.

Faktisk har jeg ikke en eneste gang i testperioden renset rullerne for hår.

Robotten har ikke børster, men silikoneruller, som giver langt færre indfiltrede hår. Heller ikke sidebørsten bliver snurret ind i hår og snavs. Desuden sidder børsten på en arm, så den lettere når ind i hjørnerne. Det virker effektivt!

Appen har et virtuelt kort over dit hjem, hvor du kan ændre ruminddelinger, lave rengøringsplaner og justere, om et område skal køres to gange lige efter hinanden. Du laver også stay-out-zoner via appen.

Systemet kan desuden genkende møbler som f.eks. et spisebord og sætte det ind på kortet. Står der hele tiden noget i vejen på den samme placering, så opretter den selv en stay-out-zone.

Roborock S8 MaxV Ultra
Opladestationen indeholder støvsugerpose og en beholder til rent og en til beskidt vand. Moppen rengøres med 60 grader varmt vand og luft (Foto: Roborock)

Gulvvask er genialt!

Selvom du bor nogenlunde rent, så bliver du overrasket, når gulvet er vasket første gang.

Hold op, hvor får den bare meget med. Opladestationen indeholder rent vand, som automatisk tankes på robotten, der selv pumper det beskidte vand over i en anden tank.

Efter rengøringen vasker og tørrer de våde dele. Den proces larmer lidt, men er ret nødvendig i forhold til udvikling af bakterier og dårlig lugt.

Jeg vil dog anbefale, at du indimellem smider moppekluden i vaskemaskinen og laver en manuel rengøring af opladestationen.

Resultatet efter den første vask var, at jeg tømte beholderen for noget meget brunt og klamt vand. Der blev VIRKELIG vasket i bund.

XIAOMI-MEDEJERSKAB: Robotterne fra Roborock, Ecovacs og Dreame har Xiaomi i ejerkredsen. Xiaomi producerer også rengøringsrobotter i eget navn. Det er derfor at maskinerne, når du vender dem om, minder rigtigt meget om hinanden. Også det grundlæggende appdesign er ens på tværs af varemærkerne.

Bliver det rent nok?

Med den manuelle støvsuger og gulvmoppe kommer jeg langt fra altid alt i alle hjørner og på samtlige flader. Så når du spørger, om robotten støvsuger eller vasker ”godt nok”, så er svaret: Gør du selv?

Hos os kører jeg nærmest hver dag både støvsugning og vask af de primære rum. Jeg er overbevist om, at robotten samlet set gør bedre rent end jeg selv. Særligt i dens ”2x”-tilstand, hvor den kører over det samme område to gange i to forskellige retninger.

Jeg har en rutine med at støvsuge/vaske hele køkkenalrummet den ene dag. Næste dag flytter jeg stolene væk fra bordet, så den kan køre under bordet. Det virker bare. I vores stue er det knapt så problematisk, da robotten sagtens kan køre under sofaen og andre møbler.

Så ja! Der BLIVER rent nok, men det fratager os trods alt ikke den jævnlige tur med f.eks. en batteridreven støvsuger, når der lige er noget, som skal fjernes hurtigt – eller bag en dør. Trods alt kan robotterne ikke flytte ting eller støvsuge bag en åben dør.

Konklusion: Har prisen imod sig

Roborock anbefaler S8 MaxV Ultra
Selvom den er dyr, så er Roborock S8 MaxV Ultra en rengøringsrobot, som vi kan anbefale.

Roborock S8 MaxV Ultra ER en vild maskine, som sagtens klarer tæpper og rengør efter børnenes spisning af kiks, hvor der er mere på gulvet end i munden.

Den daglige gulvvask er også fantastisk, hvor jeg er vild med vandbeholderne i opladestationen, så robotten altid kører med rent vand.

Desværre er prisen på 10.000 kroner+ er ALT for høj. Det ændrer dog ikke på, at hvis du har pengene, så er det en robot, jeg kan anbefale.

Her kan du se billigere udgaver af Roborock-maskiner, der også har gulvask Annoncelink

Et alternativ til noget nær det halve er DreameBot L10 Ultra. I appdelen er den ikke nær så god, og det mærkes, at Roborock kører med nyere teknologi, men der er så også en stor prisforskel.

Her kan du læse min test af DreameBot L10 Ultra.

Aktuelle priser på Roborock S8 MaxV Ultra

Herunder kan du se dagspriserne på Roborock S8 MaxV Ultra, der kan støvsuge og vaske gulv. Prisen er inkl. opladestation med vandbeholdere.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Tank med rent vand og tømning i spildevandsbeholder
 • Vasker med rent vand
 • Kraftige moppe-vibrationer
 • Kraftig sugefunktion (10.000 Pa)
 • Samler rigtigt meget op – også kattehår
 • App med mange funktioner
 • Opdeling af rum og zoner i appen
 • Rengøring i udvalgte zoner
 • Kan køre uden om glemte sokker, legetøj og forhindringer
 • Silokoneruller i stedet for børster
 • Automatisk rengøring med 60 grader varmt vand og luft

Lidt at tænke over

 • Trods selvrengøring skal du jævnlig rengøre robotten manuelt
 • Meget høj pris
 • Stemmekontrol er mere gimmick end ’must have’
 • Se på billigere alternativer

Mere til historien

Roborock S8 MaxV Ultra har et kamera, som du kan se fra telefonen. Du kan f.eks. køre til et bestemt rum og se, hvad der sker, når du ikke er hjemme.

Roborock S8 MaxV Ultra
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram