Stor ændring af overvågningsfunktion på iPhone

KORT NYT: Du får fremover mere information om apps der overvåger din position.

ios 13 lokation apple store
iOS 13 lokation (Foto: 9to5mac)

Når iOS 13 i efteråret rammer iPhones verden over, bliver det med en stor ændring omkring applikationernes mulighed for at tracke din position. Eller om du vil: Overvåge hvor du befinder dig.

I dag får du ind i mellem en popup-besked, hvor du kan tillade en app at tracke din position i baggrunden, uden appen er åben.

Fra iOS 13 bliver disse beskeder ledsaget af et kort der viser, hvor appen senest har noteret din position. Det skriver 9to5mac.

Du kan dermed se hvor meget du er blevet ”holdt øje med”. Du kan vælge om appen må tracke positionen én gang eller fortsætte med at gemme din position i baggrunden.

Ofte er det svært at vide hvor meget de enkelte apps egentlig holder øje med. Med iOS 13 skulle dette gerne blive mere tydeligt.

OVERBLIK: Her er de store nyheder i iOS 13

Du kan her se hvilke iPhone-modeller, der kan opdateres til iOS 13.



BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Udviklere, der tidligere har gjort brug af Bluetooth og Wi-Fi netværk til at estimere brugernes position får det også sværere med iOS 13. Apple sagde ved WWDC 2019, at døren til dette misbrug nu lukkes.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
46 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram