Min Huawei P30 Pro styrtede

16

VIDEO: Direkte mod jorden. BANG! Blev det enden for skærmen på min Huawei P30 Pro. Se videoen her.

En smartphone-ejers mareridt. Telefonen til flere tusinde kroner styrter mod jorden, og du har ingen mulighed for at gribe ind, inden det er for sent.

Sådan en oplevelse havde jeg for nyligt. Min Huawei P30 Proslap hånden og ramte et splitsekund senere klinkerne. Skærmen fik brud tre steder.

Forud for uheldet, der virkelig var et hændeligt uheld, havde jeg lige omtalt en ny skærmbeskyttelse, hvor inscreen-fingeraftrykslæseren under skærmen stadig kan bruges. Nogle få dage efter indtræffer uheldet, der ikke må ske.

VIDEODenne skærmbeskyttelse ødelægger ikke fingeraftrykslæseren

Var telefonen styrtet uden skærmbeskyttelsen, i dette fældet et glas fra PanzerGlass, var skærmen bestemt ikke overlevet. Nu ville der så vente tusindvis af kroner til en udskiftning.

Det skal siges, at jeg utroligt sjældent ødelægger telefoner – og selvom ikke ret mange kaster telefonen i gulvet med vilje, så er det bare forbundet med stor stor ærgrelse.

Telefonernes glasskærme er i dag fremstillet af hærdet glas, som er MEGET stærkere end tilfældet var for bare få år siden. Men det er stadig glas.

Gorilla Glass er den mest kendte glasoverflade. Corning der står bag, leverer i dag glas til stort set alle producenter. Selv Gorilla Glass har gennemgået stor udvikling.

Gorilla Glass 6 er stærkere end nogensinde

Producenterne efterspørger nu glas der både kan bue ned over kanterne, og samtidigt være ridsebestandigt og brudsikkert fra alle tænkelige vinkler. I forbindelse med de såkaldte ”foldables” arbejdes der endda med glas, der kan bøjes. Dette har Corning faktisk allerede prototyper på.

DEBATHvilket ’panserglas’ bruger du?

Jeg synes ofte det er sådan, at telefonen kan tabes på klinker og sten mange gange, uden der sker det mindste. En dag dropper den ned på et gulvtæppe og så revner skærmen. Det er måske fordi, at skærmbrud er et sammentræf af mange ulykkelige omstændigheder.

Mere til historien

Skærmbrud er ikke omfattet af garanti- og reklamationsretten. Overveje en udvidet elektronikdækning på indboforsikringen. Så har du da kun selvrisikoen at slås med.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer