Nokia 9 PureView kan nu købes i Danmark

Verdens første telefon med penta-kamera, Nokia 9 PureView, er klar til salg i de danske butikker. Vi er i gang med testen.

Nokia 9 PureView
Nokia 9 PureView (Foto: HMD Global)

HMD Global offentliggjorde Nokia 9 PureView under Mobile World Congress 2019. Telefonen er verdens første smartphone med penta-kamera – hele fem kameraer i én enhed. Dette er absolut, sammen med prisen, noget af det der adskiller Nokia 9 PureView helt vildt fra konkurrenterne.

GALLERI: Se vores egne billeder som vi har taget med Nokia 9 PureView

Selvom Nokia 9 PureView er topmodellen, så er prisen nemlig langt fra konkurrenternes pris. Prisen er nærmest kun halvdelen. Den vejledende pris for Nokia 9 PureView er på 4.999 kroner uden abonnement.

Nokia 9 PureView kommer med 6 GB RAM, 128 GB intern hukommelse, 5.99 tommer skærm i 2K HD-opløsning og så understøtter den trådløs opladning, samt hurtigopladning via den medfølgende oplader.

Nokia 9 PureView er tilgængelig i farven midnatsblå på det danske marked og kan købes hos blandt andet Telia, Telenor, Bilka.dk, Elgiganten og ProShop.

Processoren i Nokia 9 PureView er sidste års topmodel fra Qualcomm, men det er ikke noget der påvirker brugen af telefonen. Tværtimod kan der være en fordel da processoren så er testet godt igennem.

TEST: Nokia 8.1 – den eneste telefon du behøver

Ligesom de fleste andre topmodeller, så kommer Nokia 9 PureView med fingeraftrykslæseren indbygget i skærmen, samt ansigtsgenkendelse (Face Unlock med Google AI).

Nokia er altså først med penta-kameraet, som vi lige nu er ved at tage de første billeder med.

Konkurrenterne rygtes også at være på vej med penta-kamera. Eksempelvis ventes det, at Huawei Mate 30 Pro kommer med penta-kamera.

MereMobil.dk kommer i nær fremtid med en uddybende anmeldelse af Nokia 9 PureView, hvor vi selvfølgelig ser nærmere på kameraet og de 5 kameralinser. Du kan også læse vores vurdering af om det har en betydning, at processoren ikke er den nyeste.

Her finder du de dagsaktuelle priser på Nokia 9 PureView.

Vil du have et billigt abonnement til din næste smartphone så tjek Oister. Med OISTER+ %%%% kan du få rabatter på eksempelvis elektronik og ferier.

Mobiltendenser – 5 kameralinser

Mere til historien

Foruden Nokia 9 PureView blev der også præsenteret fire andre telefoner under Mobile World Congress fra HMD Global. Det var telefonerne Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 1 Plus og Nokia 210. Du kan læse mere om telefonerne på MereMobil.dk.


Avatar

Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.