Huawei Mate X bliver verdens første CE-certificerede 5G-mobil

KORT NYT: Huaweis foldbare 5G-telefon er, som den første i verden, blevet tildelt 5G CE-certificering.

Den foldbare Huawei Mate X har som den første 5G telefon fået et CE-certifikat tildelt af TÜV Rheinland. Dermed bliver Huawei Mate X den første 5G-telefon, som bliver godkendt af den europæiske union.

– Huawei Mate X vinder prestigefyldt pris ved MWC

TÜV Rheinland er ansvarlig for hele processen omkring CE-certificeringer af Huaweis 5G-smartphones. CE-certifikationen er nødvendigt for alt elektronik, der bliver importeret og solgt i EU lande. Udstyret skal overholde denne certificering.

– Huawei Mate X – overhaler Samsung med ny foldbar smartphone

I en pressemeddelelse fra Huawei udtaler Bruce Lee, vicedirektør for Huaweis mobiltelefonafdeling:

-“Sammenlignet med den foregående generation af kommunikations teknologi og produkter, så er 5G-teknologien og dens produkter mere kompliceret. Teststandarderne og udstyret til 5G-certifikationen undergår stadigvæk en kontinuerlig forbedring. Det er en udfordring uden fortilfælde at skulle evaluere 5G smartphones. Gennem samarbejde mellem Huawei og TÜV Rheinland har begge parter opnået store gennembrud i flere nøgle områder indenfor certifikations teknologier. I fremtiden vil Huawei forsætte samarbejdet med TÜV Rheinland indenfor for kommunikation certifikationsteknologier og promovering af udbredelsen af 5G terminaler til kommercielt brug”.

Mere til historien

Huawei Mate X benytter Huaweis Balong 5000 chipset, som giver mulighed for 5G downloadhastigheder på op til 4,6 Gbit/s på frekvenser under 6 GHz.


Avatar

Om Johnny K. Olesen

Johnny er freelance-journalist med en meget bred viden indenfor forbrugerelektronik. Hans speciale er netværksteknologier, og andre usynlige teknologier, der er essentielle for forbrugernes oplevelse, men som ikke altid er synlige for dem.