Tjeep er gået konkurs – fuglene er styrtet

Teleselskabet Tjeep er gået konkurs. Kunderne får lukket deres telefonnummer mandag.

Tjeep konkurs

Meddelelse om konkurs hos Tjeep d. 23/6 2017 (Foto: MereMobil.dk)

OPDATERING: Kunder hos Tjeep får alligevel ikke lukket deres mobilnummer. Greentel overtog fredag aften kunderne.

Tjeep har netop meddelt sine kunder via blandt andet Facebook og website, at selskabet er gået konkurs. Årsagen er problemer med likviditeten. Dermed er fuglene med de lave priser styrtet til jorden.

Selskabet har over noget tid forsøgt at finde nye investorer, men kapitalen er ikke kommet i hus. Den direkte konsekvens er, at selskabets telefoner er lukket for udgående opkald fredag eftermiddag (23. juni 2017).

Kunderne hos Tjeep skal omgående se sig om efter et andet selskab, og igangsætte en portering af nummeret, til et nyt selskab. Tjeeps kunder kan modtage opkald og SMS-beskeder frem til mandag den 26. juni 2017, men allerede nu er forbindelserne spærret for udgående opkald, beskeder og data. Det oplyser Tjeep.

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

Med andre ord. Mandag den 26. juni 2017 går alle abonnementer hos Tjeep helt i sort.

Konkursen betyder, naturligvis, at der ikke længere er nogen bindingsperiode, og man kan dermed frit flytte sit nummer med det samme.

Den enes død

Under en halv time efter konkursen blev kendt er Plenti ude at fiske efter de hjemløse kunder. På deres Facebook og website annoncerer Plenti et særligt velkomsttilbud til de forpjuskede Tjeep kunder. En rabatkode giver adgang til 100 kroners rabat.

Konkursen kommer på et særdeles uheldigt tidspunkt. Mobilbrugere på vej til f.eks. Roskilde Festival, Tinderbox eller andre begivenheder, der kræver kommunikation, kan se deres telefon miste adgangen til netværket.

Kunder hos Tjeep må låne en telefon hos en ven eller familiemedlem, hvis de vil ringe til et andet selskab, da telefonerne som nævnt er lukket for udgående opkald. En Tjeep kunde bemærker følgende på Facebook: “Man kan jo ikke engang ringe til et andet selskab eftersom forbindelsen til at ringe ud ihvertfald er spærre på min telefon. Lorte selskab hele vejen igennem”.

Problemer med samarbejdspartnere

I meddelelsen om konkursen skriver Tjeep også om, at de fra starten har haft store problemer med samarbejdspartnere. Dette har vanskeliggjort arbejdet med at finde nye investorkroner.

Tjeep åbnede den 14. september 2016 men først midt i december begyndte kundernes telefoner, at fungere helt optimalt. Ved lanceringen slog Tjeep på telefoni til meget lave priser. En af de ting Tjeep fik høvl for i begyndelsen var en seks måneds bindingsperioder og fair-use grænser.

I marts 2017 åbnede selskabet for reklamebetalte mobilabonnementer. Kunderne kunne lytte til reklamer og spare penge på regningen.

Greentel overtager nødstedte Tjeep kunder

Mere til historien

Tjeep brugte Telenors netværk.

Tags:

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.