Podcast #41: Her er Nokias fremtidsplaner

HMD Global fortæller her om fremtidsplanerne for Nokia telefonerne. Hør også en ekspert vurdere chancerne for en succesfuld genfødsel af Nokia.

Nokia 3

Nokia 3 er en af de telefoner, der skal være med til, at trække køberne i retning af Nokia (Foto: HMD Global)

I podcasten kan du bl.a. høre om:

  • HMD Global eller Nokia? Få styr på begreberne
  • Hvordan vil Nokia telefonerne være anderledes?
  • Hvordan vil de skaffe en plads i butikkerne?
  • Vil der komme særlige tilpasninger af Android?
  • Hvad dækker præcist ‘pure Android’ over?
  • Har Nokia telefonerne en chance for succes?

Lyt også podcasten på Soundcloud, via iTunes og i Android podcast-apps.

Langt sejt træk

Nokia varemærket er igen at finde i butikkerne. Nokia 3310 er relanceret, og repræsenterer feature-phone segmentet, men det store fokus fremadrettet er på Android telefonerne.

Vejen tilbage er et langt og sejt træk, men HMD Global, der har licensrettighederne til varemærket ”Nokia” på telefoner, er indstillet på at tage et skridt af gangen.

Lokalt i Danmark har HMD Global ansat Jacob Nissen, som ansvarlig for landet, hvilket trods alt indikerer, at HMD tager vores marked seriøst. Generelt er det sådan, at man ikke kan styre et land, og få succes, ved kun at have folk i f.eks. Sverige. Det har bl.a. LG været en glimrende eksempel på.

Gamle Nokia folk er med

HMD Global er et privatejet finsk startup. Sådan præsenterer de i hvert fald sig selv. Nokia Oyj har en enkelt plads i bestyrelsen hos HMD Global, men blandt de ansatte ses flere gamle erfarne tidligere Nokia ansatte.

– ”Ud over tidligere Nokia medarbejdere har vi også virkeligt dygtige og talentfulde nye mennesker. Det er en god kombination af erfaring og markedskendskab kombineret med friskt ungt talet i forskellige aldersgrupper,” fortæller Ossi Korpela, General Manager, HMD Global til MereMobil.dk.

De nye telefoner som Nokia 3, 5 og 6 har designet og ren Android som de hovedpunkter, der skal få kunderne til at vende deres interesse mod Nokia. Dertil kommer et attraktivt prispunkt. Det koster altså ikke ret meget for kunderne, at prøve dem af.

Ossi Korpela vil ikke komme ind på fremtidsplanerne omkring eventuelle topmodeller, men kalder Nokia 3, 5 og 6 for en ”fantastisk begyndelse”. Allerede nu svirrer rygtebørsen dog med information om en Nokia 9.

Svært at skaffe Nokias nye Android telefoner

Ekspert: De skal nok tage markedsandele

Mobilmarkedet er meget andet end Samsung og Apple, der sad på henholdsvis 18,1 og 18,3 procents markedsandel i fjerde kvartal 2016, ifølge analysefirmaet IDC, målt på volumen.

Gruppen af ”Andre” mobilproducenter, som udgør en lang række varemærker vi slet ikke kender på vores marked, samt mærker som LG, Sony og HTC, udgjorde alene i Q4 2016 40 procent. Det svarer til en volumen på 171,4 millioner enheder (Q4 2016). Det er mere end Samsung og Apple solgte til sammen.

HMD Global kan med Nokia telefoner sagtens tage en bid fra denne kategori. Det vurderer teleanalytiker John Strand, Strand Consult, der i to årtier har rådgivet teleoperatører verden over.

– ”Der er ingen tvivl om, at Nokia stadig er et stærkt brand. Jeg tror de i vores del af verden vil stjæle fra HTC, Samsung, Huawei og Apple. Der burde være plads til dem på markedet i en eller anden form. Dem der har succes kendetegner sig enten ved at have et stærkt varemærke eller lave priser. De skal nok få markedsandele. Spørgsmålet er hvor meget,” lyder det fra John Strand.

YouSee: Derfor er et Nokia comeback realistisk

LYT: Podcasten: ”Nokias nye planer”

Lyt til episode 41 af MereMobil.dk podcast. Afspiller og link til download finder du i toppen af denne artikel.

I episoden kan du møde Ossi Korpela, General Manager, HMD Global og teleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

Du kan hente podcasten i iTunes Podcast, via TuneIn eller på YouTube. Den er også tilgængelig på din favoritpodcast-app til Android. Bare søg efter ”MereMobil”.

Programmet kan desuden lyttes på FM via Radio Update og Kanal Gladsaxe (100,9 MHz) samt andre stationer, der samarbejder med Radio Update.

Lyt til flere udsendelser fra MereMobil.dk.

Tilrettelæggelse:
John G. Pedersen

Mere til historien

Lige som på Googles egne telefoner, Pixel og Nexus, kommer Nokia-telefonerne også med ubegrænset lagringsplads i Google Drev.

Læs også:
3 ting du vil vide om Nokia og Android


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.