OnePlus 5 har ikke 2x optisk zoom

Det nye dobbeltkamera i OnePlus 5 har ikke 2x optisk zoom. Kameraet benytter 1,6 x optisk og 0,4 x digitalt zoom. OnePlus kalder det 2x lossless zoom.

Det er kameraet, som skal sælge OnePlus 5 (skærmbillede: MereMobil)

OnePlus har netop lanceret OnePlus 5. Telefonen ser allerede nu ud til, at være en success. OnePlus grundlæggeren Carl Pei skriver på Twitter, at OnePlus 5 er selskabets hurtigst sælgende telefon til dato.

OnePlus 5 er OnePlus’ hurtigst sælgende smartphone

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

Danskerne har da også taget godt imod den. Ved et forsalgs-event hos 3 i København, var der lang kø foran butikken. Her stod mere end 300 mennesker stod i kø for at købe telefonen.

Danskerne er i kø efter OnePlus 5

OnePlus er dog kommet i modvind efter, det er kommet frem, at telefonen manipulerer benchmark-test ved at gå i overdrive, så den kommer til at fremstå hurtigere.

OnePlus 5 beskyldes for at snyde i benchmarktest

Hvad er lossless zoom?

OnePlus har gjort meget ud af at fortælle om det nye dobbeltkamera, og det er da også én af de ting, som skal sælge telefonen. I markedsføringen af OnePlus 5 fremhæves det nye kamera med overskriften Dual Camera – Clearer Photos. 

OnePlus beskriver selv kameraets zoomfunktion som 2x lossless zoom, og det har fået en del anmeldere og tech-sider til at tro, at telefonen har 2x optisk zoom. Dette er ikke tilfældet, og Carl Pei skriver på Twitter, at OnePlus 5 benytter 1,6x optisk zoom og 0,4x digitalt zoom for at opnå, hvad de kalder, 2x loseless zoom.

Android Authority sår nu tvivl om, hvorvidt OnePlus kan kalde det for lossless zoom, når der sker en digital efterbehandling af billedet. GSMArena skriver, at den digitale efterbehandling betyder, at billedkvaliteten er tættere på 16 megapixel end 20 på OnePlus 5.

OnePlus 5 – mød den nye kinesiske powermobil

Mere til historien

OnePlus har ikke selv påstået, at OnePlus 5 har 2x optisk zoom. De har dog heller ikke været tydelige i marketingsmaterialet, hvad begrebet 2x lossless zoom egentlig dækker over.  Hos MereMobil er vi i gang med at teste den nye OnePlus 5.


Om Allan Hansen

Allan elsker telefoner, gadgets og ny teknologi. Han sværger ikke til en særlig telefon eller brand, men kan lide at afprøve de muligheder, som teknologien giver os. Han synes, at tech-snak hurtigt kan blive for nørdet, og mener, at tingene skal siges i et tilgængeligt sprog, hvis det kan. Til dagligt arbejder han som skolelærer, hvor han brænder for at få programmering på skoleskemaet.