Nu skal iMessage kæmpe mod Facebook

Apple vil med iMessage tage markedsandele fra Facebook Messenger og andre chattjenester. Teleselskaberne bliver taberne i det spil.

iMessage (Foto: Apple)

iMessage (Foto: Apple)

Med iOS 10 kommer en kæmpe opdatering til Beskeder. Det vil i Apples univers sige iMessage, deres egen chattjeneste.

iOS 10 er fyldt med bunkevis af nye funktioner

Over det seneste år har Facebook udviklet Messenger ret meget. Blandt andet nye emojis, gif-billeder og hele sæts af nye figurer og billeder, der kan bruges i beskederne er kommet til. Chat-funktionerne er med til at gøre tekstsamtalen mere levende, og netop her vil Apple lege med.

900 millioner mennesker bruger Facebook Messenger

Sandsynligvis handler tiltaget om, at Apple vil have flere til at bruge iMessage og ikke mindst vil Apple høste brugere fra Facebook Messenger, og andre chattjenester som f.eks. Snapchat. Den gammeldags SMS bliver her trængt op i en krog.

iMessage (Foto: Apple)

iMessage (Foto: Apple)

Det hele sker i chatten

Med såkaldte Rick Links bliver beskederne mere levende. Sættes et YouTube-link ind i chatten oprettes automatiks et preview, og mulighed for afspilning, uden at forlade tråden. Det gælder også, hvis der sendes et sanglink fra Apple Music. Også her kan der afspilles direkte i chatten.

iMessage vil gøre brug af større emojis, der nu kan være op til tre gange større end tidligere, og med Tap To Replace kan ord automatisk forvandles og erstattes med emojis.

 – 1.500 nye Facebook emojis er på vej

En anden nyhed er Invisible Ink. Du kan sende en besked, eller billede, som hos modtageren kommer slørret frem. Først når fingeren køres hen over teksten, kan indholdet ses. Med Bubble Effects kan beskederne hoppe ind på skærmen på forskellig vis, og hvis send-knappen holdes inde, kan man sende forskellige actions som f.eks. råbe- eller hviske effekter. Nogle af effekterne kan vises på hele skærmen.

Med Digital Touch kan du tage et billede, eksempelvis af dig selv, og tilføje en håndskreven tekst, og på boblerne kan man nu angives actions – altså om man synes om indholdet.

Åben for apps

iMessage åbnes op så tredjepartsudviklere kan skabe programmer og tilføjelser, der vi kunne hentes via en særlig App Drawer inde i iMessage. Det skal nok skabe grobund for stor kreativitet.

Apple Watch vil efter opdateringen til watchOS 3 kunne afvikle de nye interaktive effekter og emojis. Apple lover desuden end-to-end kryptering af samtalerne på iMessage.

Her er nyhederne i watchOS 3 til Apple Watch

Teleselskaberne bliver de store tabere, i forhold til chattjenesterne. SMS har stort set ikke udviklet sig de seneste mange år, og MMS er stadig en fejlslagen protokol, der skaber bøvl for mange brugere. De moderne tjenester er ikke begrænset af netværksteknologi, og brugerne har hele deres historik på tværs af alle enheder, også når der skiftes telefon – eller hvis der eksempelvis benyttes både iPad og iPhone. Operatørerne skal altså bare lægge netværk til.

SMS er oprindeligt en overskudskanal i mobilnetværkene, og beskeder sendes / modtages kun når der er kapacitet nok. Sådan er det ikke med chattjenesterne. De kræver netværk hele tiden. For teleselskaberne er chat altså pludselig ikke længere levering via et billigt netværksoverskud, men en omkostning i forhold til stadig udbygning af datakapacitet og dækning.

Mere til historien

Udviklerne kan teste iMessage og chatfunktionerne af via Developer Preview. I juli åbnes for en public beta af iOS 10, mens den første endelige version forventes at være klar til efteråret.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram