Tjek hvor meget plads du har brugt på iPhone eller iPad

TIP: Hvor meget plads har du brugt på din iPhone eller iPad? Vi viser dig her hvordan du tjekker forbruget af GB på iPhone eller iPad.

Lagringsplads på en iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Lagringsplads på en iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Du vil gerne have ny iPhone eller iPad, men er i tvivl om hvor meget hukommelse du har brug for. Er det 32, 64, 128 eller 256 GB (gigabyte)?

Der kan være mange penge at spare ved at købe en mindre model, og jo flere GB din iPhone eller iPad har, jo mere fylder backups også på iCloud.

Hukommelsen, målt i gigabytes, er afgørende for hvor meget indhold du kan gemme.

Eksempelvis apps, spil, billeder, video, musik og film. Er du en der tager mange billeder og gemmer mange sange eller henter mange apps – ja så er det en god idé at vælge en iOS-enhed med stor lagerkapacitet.

 – TIP: 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Tjek hvor meget plads du har brugt på iPhone og iPad

Du kan hurtigt og nemt tjekke din nuværende iOS-enheds lagerkapacitet og se hvor meget hukommelse du bruger. Du skal blot følge nedenstående tre-trins guide.

  1. Vælg Indstillinger
  2. Gå til Generelt
  3. Vælg Lagring og brug af iCloud
Lagringsplads på en iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Lagringsplads på en iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du efterfølgerne klikker på Lagringsplads kan du se hvad det er, der optager pladsen.

Har du stående, at du bruger 86.2 GB så kan du ikke (med mindre du sletter en masse) købe en variant med kun 64 GB. Det betyder, at du skal vælge en model med 128 GB før der er plads nok.

Står der derimod, at du kun har brugt 7,2 GB, så kan du umiddelbart godt nøjes med en model på 16 eller 32 GB. Har du brugt 18,8 GB så skal du vælge enhed med 64 GB.

 – TIP: Tjek disse 5 ting før du køber en brugt iPhone

Det er altid en god idé, at tjekke hvad ens reelle behov er inden man køber, da det er træls enten at købe for småt eller give for mange penge, hvis det ikke er nødvendigt.

Mere til historien

Der er mange som tror, at de kan spare batteri ved at lukke alle aktive applikationer ned jævnligt, men dette er ikke rigtigt – faktisk tværtimod.

Derfor forkortes batteritiden når du lukker apps


Avatar

Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.