Bør der være en 11-timers regel for mobilen?

En ny undersøgelse viser, at arbejdes der via smartphonen efter klokken 21, så er medarbejderne mere udmattede den efterfølgende dag.

Afhængighed af smartphones er udbredt

Afhængighed af smartphones er udbredt

Ifølge arbejdsmiljøloven skal der gå mindst 11 timer fra du har fri fra arbejde, og inden du påbegynder den næste dags arbejde. Men med smartphones, tablets og bærbare PC’er, så er det sjældent denne regel holdes, når det handler om besvarelse eller afsendelse af mails eller opkald – særligt via smartphonen. Det skriver Computerworld.dk.

– Flest mails læses på mobilen

Men en ny undersøgelse, der er foretaget af forskere fra de amerikanske universiteter University of Florida, Michigan State University og University of Washington viser, at den regel måske også skal gælde for smartphones.

Forskningsresultaterne viser, ifølge Wall  Street Journal, at det kan gøre dig mere udmattet når du møder på arbejde næste dag. Dermed kan det påvirke dit engagement og produktivitet.

Forskerne har undersøgt ansattes teknologi-vaner om aftenen, deres søvnlængde og søvnkvalitet og energien og engagementet på arbejdet. Hver dag blev 82 mellemledere og højere placerede ledere hver morgen spurgt om, hvor mange minutter de havde brugt deres smartphone efter klokken 21 den foregående aften, samt hvor mange timers søvn de havde fået om natten.

Undersøgelsen viste, at havde man brugt smartphonen til noget arbejdsrelateret om aftenen, så resulterede det i færre timers søvn, samt større udmattelse om morgenen, og at de generelt var mindre fokuserede i løbet af dagen.

– Danskerne søger løs på mobilen i arbejdstiden

Det er ifølge Christopher M. Barnes, medforfatter af forskningsrapporten, ikke kun smartphonen der er skyldig. Han mener, at brug af alle typer elektroniske apparater før sengetid kan have en negativ indvirkning på din søvn og arbejdsindsats den følgende dag. Dog påpeger han, at smartphonen kan have en særlig negativ effekt, da den er en central enhed i vores liv og altid indenfor rækkevidde.

Hvor lang tid inden sengetid, at du bør lægge din smartphone fra dig kan forskerne ikke sige noget om. Dog har brug 30 minutter før sengetid en negativ effekt.

Mobiltelefonen bærer også ofte skylden for, at nogle danskere bliver stressede.

 – På mode med mobilfrie zoner

Mere til historien

Den tyske bilproducent Volkswagen har for få år siden gjort, så deres ansatte ikke kan tjekke arbejdsmail i fritiden. De fik det gjort, så de ansatte kan kun kan modtage arbejdsmails på deres telefon en halv time inden de møder, og en halv time efter fyraften.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram