Nokia 6 bliver hurtigere og discount-smartphonen Nokia 1 er lanceret

Nokia 6 bliver hurtigere og får dual-kamera. Nokia 1 skal erobre vækstmarkeder. Læs mere om de nye to små, men nye, Nokiaer.

Nokia 6 - 2018

Nokia 6 – 2018

Hvordan forbedrer man succestelefonen Nokia 6? Du tilføjer et ekstra bagsidekamera og opgraderer processoren. Den nye Nokia-smartphone er udstyret med dual-kamera fra Zeiss. Dertil kommer fast-charging over USB Type-C.

HMD Global præsenterer Nokia 7 Plus – mellemklasse med stor skærm

Den hurtigere indmad består af Qualcomms Snapdragon 630 processor. Det resulterer ifølge HMD Global (der står bag Nokia) i op til 60 procent hurtigere ydelse. Indmaden er tidligere set i en række andre budget-telefoner. Eksempelvis HTC U11 Life, der blandt andet er hurtig og har imponerende batteritid. Snapdragon 630-processoren får selskab af enten 3 eller 4 GB RAM.

Prisen lyder på 279 euro uden moms; altså det samme som den forrige Nokia 6. Derfor kommer den formodentlig til at koste i omegnen af 2.000 kroner i de danske butikker.

Nokia 6 er ikke den billigste smartphone, som HMD Global har med til Mobile World Congress. Nyeste skud på stammen er Nokia 1, HMD Globals, suverænt billigste smartphone, der kommer til at koste mindre end 100 dollars eller godt 600 kroner.

Nokia 1

Nokia 1

Nokia 1 kan “friskes” op ved at købe nye bagsider til telefonen. En feature, som Nokia-fans nok kan huske fra gamle dage.

Android Go er en light-variant af Android

Både Nokia 6 og Nokia 1 er udstyret med Android 8. Sidstnævnte har dog en særlig version kaldet “Android Go”; den er specielt optimeret til enheder med små mængder RAM. Det er også en af forklaringerne på, at telefonen koster så lidt som den koster. Man skal altså ikke forvente flagskibs-performance.

Den nye Nokia 6 lander i butikkerne til april. I første omgang er det kun udgaven med 3 GB RAM og 32 GB lagerplads, der er tilgængelig. Senere følger en opgraderet udgave med 4 GB RAM og 64 GB lagerplads.

Nokia 1 bliver ligeledes tilgængelig i april. Det er uvist om denne discount-telefon finder vej til Danmark.

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Nokia 1 er én af de første såkaldte Android Go-telefoner.

Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Pink Barbie Flip-telefon kommer til sommer

HMD annoncerede ved Mobile World Congress et samarbejde med Mattel og afslørede ”Barbie-mobilen”.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram