Huawei klar med verdens hurtigste Wi-Fi til hjemmet

Lynhurigt Wi-Fi og dækning overalt i hjemmet. Huawei går nu ind på markedet for netværk i private hjem. Læs om WiFi Q2 her.

Huawei WiFi Q2

Huawei WiFi Q2. Hovedenhed og to satellitter (Foto: Huawei)

Huawei er bedst kendt for smartphones, men faktisk er de også en af verdens største leverandører af infrastruktur til mobilnetværk. TDC’s mobilnetværk her i Danmark står Huawei eksempelvis bag.

Netværksafdelingen i Huawei kommer nu internetbrugere med dårligt Wi-Fi i hjemmet til undsætning. Det sker med produktet Huawei WiFi Q2.

Huawei WiFi Q2 er et såkaldt Mesh-baseret routersystem, der erstatter ens nuværende Wi-Fi netværk. Systemet består af en primær enhed, der tilsluttes routeren fra ens internetudbyder, samt to satellitter der placeres centrale steder i boligen. Satellitterne sættes blot i en stikkontakt.

Den primære netværksenhed og satellitterne taler sammen, for at sikre et stabilt netværk, der dækker hele boligen. Netværket er altså intelligent i modsætning til løsninger med en Wi-Fi extender.

Jeg har tidligere anmeldt Netgear Orbi AC2200 og Google Wifi. Dette er nogle af de såkaldte Mesh-baserede systemer, der allerede er på markedet. Begge produkter leverer en enestående netværksoplevelse, og kan slet ikke sammenlignes med de gammeldags extenderløsninger.

Som du an læse i anmeldelsen af Google Wifi, er dette produkt aktuelt min favorit.

Huawei WiFi Q2 har et G.hn gigabit PLC-modul (power-line communication), der ifølge producenten kan gå gennem ”vægge og andre fysiske barrierer”. PLC sender internettet gennem elnettet, og når det kombineres med Mesh teknologien skulle de fysiske barrierer altså bliver fjernet.

Topchef hos 3: Glem kabler og sats på mobilt internet

Dertil kommer mulighed for op til 192 samtidigt forbundne trådløse enheder. De trådløst tilsluttede enheder kan skifte mellem Wi-Fi satellitterne i systemet på blot 100 millisekunder. Dermed får brugeren trådløst internet gennem den satellit, der i forhold til placeringen, giver den bedste dækning og hastighed.

Den amerikanske pris er 350 dollars for pakken med tre enheder. Huawei har endnu ikke frigivet oplysninger om hvorvidt WiFi Q2 bliver tilgængelig i Danmark. Men hvis det bliver tilfældet, tør jeg godt love en anmeldelse her på MereMobil.dk.

Første kig på WiFi Q2 fra CNET

Mere til historien

Huawei påstod ved præsentationen på CES 2018 i Las Vegas, at WiFi Q2 kan levere verdens hurtigste trådløse Wi-Fi netværk.

Læs også:
Nu får grønlænderne endelig flatrate internet, men tjek lige prisen

Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram