Egen mobil: Først når du er 9 år!

Gennemsnitsalderen er steget. Først i 3. klasse får danske børn deres egen mobiltelefon, lyder det i en ny undersøgelse.

Danske børn får mobil når de begynder at gå alene hjem fra skole (Kilde: Telia)

Danske børn får mobil når de begynder at gå alene hjem fra skole (Kilde: Telia)

Telia og analysefirmaet YouGov har i flere år spurgt danskerne om, hvor gammelt deres yngste barn har været, da  barnet fik sin første mobiltelefon. Og for første gang siden 2014 er gennemsnitsalderen nu steget.

 – Danske børn får mobiltelefon tidligere end før

I de seneste år har danske forældre svaret, at deres barn har fået den første mobil i 8 års alderen. Hvilket svarer til omkring 2. klasse. Men i den nyeste måling er gennemsnitsalderen steget til 9 år og to måneder på landsplan. Det svarer altså til en alder, hvor mange går i 3. klasse.

De danske forældre spørger ofte personalet i telebutikker og hos kundeservice, hvor gammelt deres barn skal være før det får sin egen mobiltelefon. Men der findes ikke ét rigtigt svar. Grunden til dette er, at behovet er forskelligt – ligesom folks økonomi, bopæl mv.

 – Ring til Julemanden – dine børn vil elske det

Mobilen skaber tryghed

En af grundene til dette kan være, at mobiltelefonen er med til at skabe tryghed for børnene. Men en mobiltelefon kan også være et stort ansvar. I dag kan mobilerne langt mere end før – og altså ikke kun ringe og sende SMS.

– ”Det er vores opfattelse, at forældre generelt gerne vil vente en smule længere med den første mobiltelefon, fordi en smartphone jo udover at være tryghedsskabende, samtidig er en kanal til en hel verden af websites, chat, sms’er, sociale medier med mere, som det kræver nogle forholdsregler og modenhed at bevæge sig ud i,” siger privatkundedirektør hos Telia Gustav Berghog.

 – Teenagere tørster efter mere mobildata

En tredjedel af forældrene svarer, at grunden til børnene har fået den første mobiltelefon er, at de skal til at gå til og fra skole selv.

– ”Tryghed er en afgørende faktor, når barnet skal have sine egen mobiltelefon. Derfor ser vi også ofte, at barnet får sin første mobiltelefon i forbindelse med et nyt klassetrin og nye hverdagsrutiner, når de f.eks. begynder at cykle alene til skole eller måske tage bussen til fritidsaktiviteter,” siger Gustav Berghog.

 – For meget skærmtid skader små børns sprog

Video: Ekspert: Treårige må gerne bruge en iPad

Mere til historien

Danske børn har også når de får den første mobiltelefon allerede stiftet bekendtskab med internettet, applikationer og online spil – enten via tablets eller computer. Ifølge undersøgelsen er danske børn i gennemsnit 6,8 år når de starter med at gå på eventyr i den digitale verden – på egen hånd.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram