Sony leverer Android 8.0 Oreo til Xperia XZ Premium

Opdateringen inkluderer nye features til kameraet.  

Android Oreo XZ1 Compact (foto: MereMobil)

Som lovet får Sony Xpreia XZ Premium den seneste udgave af Android. Det bekræfter Sony på sin blog. Dermed tæller Sonys Oreo-linup nu tre telefoner. Nemlig Sony Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact og nu også Xperia XZ Premium. Sony har ikke oplyst om sikkerhedsniveauet samtidigt bliver opgraderet.

– Sony: Disse telefoner får Android 8.0 Oreo

Med Oreo-opdateringen får ejere af Xperia XZ Premium blandt andet glæde af bedre notifikationer. Systemet er nemlig blevet overhalet, så det er mere intuitivt at bruge. Derudover kan man udsætte meddelelser, som det kendes med snooze-funktionen fra morgenalarmen.

Ny kamera-app

Sony inkluderer også en række nye features i opdateringen, som ikke er med i Oreo som standard. I grove træk er det features fra XZ1, som nu bliver tilgængelig på XZ Premium. Det tæller eksempelvis Sonys “3D Creator”. Systemet gør det muligt at skanne objekter og derefter gemme dem som 3D-billeder.

Sony Xperia XZ Premium test – den bliver du glad for

Kammeraet får også andre opgraderinger. Det bliver nemlig i stand til at genkende når folk smiler. I praksis betyder det, at kamera-appen gemmer fire billeder, hver gang man tager et billede af smilende personer. Det betyder også, at kameraet faktisk tager billeder inden man trykker på udløserknappen. Efterfølgende kan man vælge det bedste smil-billede.

Auto-fokus er også med bedre med Oreo-opgraderingen. I hvert fald lover Sony, at kameraet nu fokuserer bedre ved burst-fotografering. Altså når udløser-knappen holdes nede. Det skulle efter sigende være særlig mærkbart, når man fotografere bevægelser.

Mange af de nye kamera-features stammer som nævnt fra Xperia XZ1. Dermed bliver Xperia XZ Premium i teorien lige så god til at tage billeder som Sonys nyeste telefoner. Xperia XZ Premium har nemlig samme hardware som XZ1 og XZ1 Compact.

Mere til historien

Oreo-opdateringen “ruller ud”, som Sony kalder det. Det vil sige, at der går lidt tid før alle brugere har fået opgraderingen.

Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
OnePlus vil ikke matche Google og Samsung på opdateringer

Når det kommer til Android-opdateringer, vil OnePlus ikke matche de 7 år, som Samsung og Google nu lover.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram