Torsdag er dagen hvor vi ser mindst tv

Torsdag ser vi mindst tv og i weekenden lytter vi mindst til radio. Se flere resultater her fra den nye medieundersøgelse.

TV i sofa familie

TV i stuen (Foto: Boxer TV)

DR Medieforskning har lavet en opgørelse over danskernes radio- og tv-forbrug i 2016 fordelt over ugens dage. Og det er tydeligt, at TV’et mest benyttes når vi har fri, mens radioen primært er når vi arbejder.

 – YouSee slukker for radioen

Torsdag er den dag, hvor danskerne altså ser mindst tv. Mens søndag er den dag på ugen, hvor vi lytter mindst til radio.

Mens vi lige knapt lytter så meget til radio om søndagen, ja så er det til gengæld der, hvor vi ser mest tv. 180 minutters tv-kiggeri bliver det til i gennemsnit om søndagen. Fredag og lørdag følger pænt efter med 160 minutter i gennemsnit.

Fredag og søndag er også blandt de dage, hvor tv-stationerne oftest placerer de mest populære programmer. Fredag er tit underholdningsprogrammernes foretrukne dag, mens søndag ofte har været dagen, hvor der har været vist tv-serier på blandt andet DR.

Om torsdagen, hvor vi ser mindst tv, bruger vi dog alligevel i gennemsnit 146 minutter foran fjernsynet.

 – WEB-TV: Derfor er DAB-radio i bilen et “no go”

– ”Jeg tror, at en del af forklaringen kan være, at ingen tv-station rigtig har sat sig på torsdagen og har gjort den kendt for noget særligt,” siger medieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning. Det skriver Digitalt.tv.

Fra mandag til fredag hører en gennemsnitsdansker radio i 122 minutter, altså lige over 2 timer. Mens det om lørdagen ”kun” bliver til 106 minutter. Søndag lyttes der kun i 96 minutter.

Selvom det er i hverdagene vi lytter mest til radioen, så er ugens mest populære radioprogram ”Mads & Monopolet” på P4, der sendes lørdag formiddag.

 – Deler du dit streaming-login? Bare rolig, ingen kommer efter dig

Men morgen- og formiddagsprogrammerne i radioen er altså dem, som vi lytter mest til i hverdagene. Hvilket formentlig skyldes, at det er der vi sidder i bilen på vej til arbejde, samt sidder på arbejdet mens radioen spiller.

Mere til historien

Danskerne har for alvor taget streaming til sig. En undersøgelse Greens Analyseinstitut foretog for Børsen tidligere i år viste, at 74 procent af de danske hjem har et abonnement på mindst én streamingtjeneste.

Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Google TV er blevet en reklamesøjle

Der er ikke længere kun reklamer for nye serier og film på Google TV – nu vises også reklamer for f.eks. fastfood.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Netflix og Disney+ kvæler ikke dansk streaming

De danske streamingkunder ser mere indhold fra DR og TV 2 end fra de store streaminggiganter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram