Det kan du vente: Teknologier der kan ændre vores verden

Robotterne kommer for alvor, kunstig intelligens tager over og vores måde at tænke betaling på vil ændre sig i de næste ti år, spår eksperter.

Kunstig intelligens (Kilde: PIxabay.com)

Kunstig intelligens (Kilde: PIxabay.com)

DR har bedt fire eksperter spå om, hvilke teknologier der de kommende ti år kan ændre vores verden.

For eksempel mener konsulent og forfatter Louise Opprud Jakobsen fra Dare Disrupt, at det vi indtil nu har set af kunstig intelligens – for eksempel Apples Siri og Cortana fra Microsoft – er ingenting i forhold til, hvad der kommer.

– “Det bliver vildt! Mange ting er en kunstig intelligens langt bedre til end et menneske, som for eksempel at køre bil, at oversætte sprog, at mundaflæse, at stille diagnoser osv.,” siger Louise Opprud Jakobsen til DR.dk. Hun mener desuden, at vi må redefinere vores domæne, når kunstig intelligens for alvor tager fat og overtager job.

Innovationskonsulent med speciale i teknologi og oplevelser hos Innovation Lab, Jarle Kondrup peger på, at vi i fremtiden vil gøre større brug af sensorer, mens han sammen med tech-journalisten Anders Høeg Nissen fremhæver Blockchain-teknologien. Det er den teknologi, som ligger til grund for valuta-systemet Bitcoin og som Nets i øjeblikket vil bygge et dansk mikrobetalingssystem på.

Cyborg?

Anders Høeg Nissen nævner kvantecomputeren. Med den vil vi flytte os endnu en gang, mener han, mens redaktør og podcast-vært Henrik Føhns, tidligere vært på P1s radioprogram Harddisken, i sin krystalkugle ser, at vi kommer til at manipulere og optimere vores kroppe på nye måder.

Henrik Føhns peger også på, at stemmegenkendelse endnu er underudviklet.

– “I fremtiden kommer vi til at kommunikere med vores teknologi gennem samtale, for eksempel i form af chatbots,” siger han til DR.

Mere til historien

Udover ovennævnte mener tech-kvartetten at der er mere i vente, når det kommer til selvkørende biler, droner og robotter i det hele taget. Og så vil Virtual Reality, Augmented Reality og Mixed Reality for alvor få sit brede gennembrud.
Læs mere her

Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Apple Vision Pro ejere fortryder køb – her er årsagen

Det dyre mixed reality-headset, Apple Vision Pro, returneres i stor stil af de amerikanske forbrugere. 

(mere…)
YouTube på vej med Apple Vision Pro app

YouTube skulle være på vej med en app til det nye mixed reality headset Apple Vision Pro.

(mere…)
Salget af Apple Vision Pro er i gang

Apples headset Vision Pro er i forsalg på det amerikanske marked, og har haft en god første weekend.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer i februar

Apple har sat dato på, hvornår du kan købe Vision Pro.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram