Apple presses af Netflix og Amazon

Apple taber markedsandele, når det drejer sig om filmleje og -salg. Markedet for Apple er halveret i forhold til for fem år siden.

Apple Macbook

Apple presses på digitalt indhold af tjenester som f.eks. Netflix og HBO

IT-giganten Apple presses ganske meget når det drejer sig om filmleje og -salg.

Således er Apples markedsandel igen faldet, og ligger nu på mellem 20 og 35 procent. For fem år siden lå markedsandelen på over 50 procent på det amerikanske hjemmemarked. Det skriver den amerikanske velansete finansavis Wall Street Journal.

Apple ønsker ikke at kommentere tallene, som kommer via unavngivne kilder. Men man kan dermed heller ikke afvise, at presset kommer fra streamingtjenester som Netflix og HBO, og senest internetgiganten Amazon og USAs største udbyder af kabel-tv, Comcast.

Specielt streamingtjenesterne presser Apple, fordi kunderne tilsyneladende der får opfyldt deres behov og derfor i mindre grad lejer eller køber film.

Apple solgte i 2016 for i omegnen af 24 milliarder dollars – eller godt 153 milliarder kroner – i divisionen, som omfatter App Store, mobilbetalingstjenesten Apple Pay og musiktjenesten Apple Music. Her indgår også omsætningen i iTunes, som alene i 2016 omsatte for 4,1 milliarder dollars, skriver Berlingske Business.

Mere til historien

Kampen mod kopiering af film og musik fik en stærk spiller i 2003, da Apple lancerede iTunes. Med iTunes blev det nemt og forholdsvis billigt at købe helt lovlige digitale musikfiler. I 2006 blev iTunes udvidet med film, tv-serier og andre digitale medier.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram