Sådan optager du den perfekte film på smartphonen

TIP: Gode videooptagelser med smartphonen kan med få virkemidler, alle kan lære, blive endnu bedre. Læs disse videotips.

sony smartphone video

Det har aldrig været nemmere at optage en video og fange øjeblikket – måske endda det ultimative øjeblik. Det kan vi takke udviklingen af smartphones for.

Således tager flere og flere videoformatet til sig og oveni flittigt deler små videoklips på de sociale medier. Tjek bare tidens styrende platforme som Instagram, Facebook, Youtube og ikke mindst på Snapchat, hvor de nye generationer i høj grad har taget video til sig.

Med lidt øvelse og nyttige tips kan man optage video, der skiller sig ud fra mængden. Og som nemt kan deles med venner og familie. Men hvordan gøres det bedst? Det har Sony Mobile nogle gode bud på.

Video i høj kvalitet

De fleste smartphones er i dag udstyret med et godt kamera og kan optage video i Fuld HD i HD-kvalitet som minimum – de nyeste kan endda optage i 4K. Derudover er der et stigende antal apps tilgængelige for både Android- og iOS-smartphones, der giver avancerede redigeringsmuligheder og som kan tilføje digitale filmeffekter til optagelserne.

– “Mobilkameraerne kan virkelig meget i dag og leverer generelt video og billeder af høj kvalitet. Med kameraets indbyggede funktioner og de rigtige virkemidler, som for eksempel lyssætning, kontrast, komposition og at filme fra de rigtige vinkler, kan man få langt flottere optagelser”, siger Morten Johansen, marketingchef hos Sony Mobile i Danmark.

Sony Mobile har lavet følgende seks bud på, hvordan du kan lave en videooptagelse, som du vil se igen og igen –  og som du vil være bekendt at dele med venner og familie.

Tips til bedre video med mobilen

1. Film vandret
Undgå at holde din telefon lodret under optagelsen. De fleste skærme, både på tv, bærbare og telefoner, viser optagelser i bredformat. Undgå denne amatørfejl og sørg for at holde din telefon i vandret position, så du filmer i bredformat. Så slipper du for lodrette sorte søjler på begge sider af videoen, når den vises frem. Du får ikke alene en langt mere æstetisk optagelse, men filmen bliver også nemmere at se, når det vises på de forskellige skærme.

2. Vælg den rette belysning
Når du optager film, er lysforhold og lysniveau en vigtig faktor. Hvis du filmer udenfor, skal du overveje tidspunkter på dagen, der giver bedste lysforhold og dermed de bedste optagelser. Hvis solen står højt på himlen, kan dine optagelser blive overbelyste og efterbehandlingen af videoen er langt vanskeligere, da det er svært at rette op på overeksponerede områder. Det optimale tidspunkt at filme udendørs på, er i morgentimerne, sen eftermiddag eller tidlig aften – afhængigt af årstiden. Men er vejret overskyet, kan du sandsynligvis skyde på enhver tid på dagen. Hvis det naturlige lys ikke tilstrækkeligt, kan du på de fleste smartphones også justere på lysstyrke og farve manuelt i indstillingerne, så du opnår det bedst mulige resultat.

3. Undgå at zoome
De fleste smartphones har digitalt zoom. Men det er bedst, at undgå at zoome, når du filmer på afstand, da optagelserne oftest bliver meget slørede. Prøv i stedet at komme så tæt på dit motiv som muligt. Så får du også detaljerne med på filmen.

4. Få roligere optagelser og undgå rystelser
Når man filmer med smartphone uden et fastmonteret stativ, kan selv de mindste bevægelser give store rystelser på filmen. Undgå at bevæge smartphonen alt for meget og sørg for at lave jævne bevægelser for at fange mere rolige og stabile billeder. De nyeste smartphones indbygget teknologi, der fjerner rystelserne og giver markant roligere optagelser, så du kan holde fokus på motivet uden forstyrrelser.

5. Leg med slowmotion
Du kan tilføje ekstra kunstnerisk dimension til dine film ved at filme kortere sekvenser i slowmotion. Når du filmer i slowmotion, får du nogle dramatiske effekter og fanger detaljer, som kan være svære at se med det blotte øje.

6. Brug tid på redigering

Både på din smartphone og via det store udbud af videoredigerings-apps finder du masser af muligheder, såsom Sony Mobiles Movie Creator, hvor du kan efterbehandle dine optagelser. Ved at klippe, beskære, optimere farver og kontraster eller benytte filtre, kan du skabe et mere kunstnerisk og personligt udtryk i dine videoer.

Mere til historien

Hvilken eller hvilke apps bruger du, når du optager og redigerer video? Skriv endelig dine erfaringer i kommentarsporet – og gør os alle klogere.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram