Forskning: iPads stimulerer børns leg og fantasi

iPads får skyld for meget; ødelægger børns motorik og er skyld i skader. Nyt forskningsprojekt viser, at de også kan stimulerer børns leg og fantasi.

Baby med tablet

Baby med tablet (Foto: MereMobil.dk)

iPads har været meget udskældte for, at være skyld i at børn fik dårlig motorik og børnene fik skader ved brug af smartphones og tablets.

Sundhedsstyrelsen: Begræns små børns brug af iPad og smartphone

Nu viser et forskningsprojekt, at iPads også kan fremme bedre lege og fællesskab. Det skriver DR.dk.

Det er tre forskere fra Aarhus og Københavns universiteter, der har undersøgt hvordan teknologien kan gavne hverdagen i institutionerne.

GUIDE: Familiedeling på iPhone og iPad – sådan kommer du i gang

Eksempelvis har vuggestuen Paddehatten i Vejle arbejdet med, at integrere iPads i den daglige leg og læring. Blandt andet ved at bruge iPads og en projektor for så, at få billeder op på væggen. De har også været opmærksomme på, at få både bevægelse og læring med i det. Det fortæller vuggestuepædagog Louise Sørensen til DR.

En måde, hvor de får både bevægelse og læring ind i det, kan være ved at børnene skal trykke på væggen eller sanglege, hvor de altså skal danse rundt til disse.

Lås iPhone eller iPad til én bestemt applikation

Børn og denne teknologi er altså ikke en dårlig kombination, det handler blot om at bruge dem rigtigt. Gør man det, så kan det både aktivere og stimulere børnene. Det fortæller Stine Liv Johansen fra Aarhus Universitet, en af forskerne fra projektet.

Mere til historien

Du kan også høre MereMobil podcast om, hvorfor børn skal have en iPad. Børn skal have iPad og smartphones i en tidlig alder, men det stiller store krav til forældrene, som også skal tilbyde gammeldags værdier. Sådan lyder det blandt andet i podcasten fra familierådgiver Ditte Reedtz.

Se også:
WEB-TV: Treårige må gerne få en iPad – men husk legepladsen

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram