Se hvilke apps der snager i din Facebook og Google profil

TIP: Mange apps snager i din Facebook- og Google profil. Her får du hjælp til at styre dine apps rettigheder.

Social media keyboard

Når du logger ind med f.eks. Facebook og Google så giver du samtidigt mange rettigheder fra dig (Foto: Shahid Abdullah)

Vidste du, at hver gang du benytter din Google-konto eller ditto Facebook til, at logge på en tjeneste, giver du også adgang til dine oplysninger? Måske ikke dem alle, men ihvertfald dele af dem.

Hvis du er klar over det, er du måske også klar over, at det er oplysninger som har høj værdi, og derfor sælges videre eller som kan anvendes til at målrette reklamer?

Hvis det skræmmer dig, kan du følge Computerworlds råd om, at oprette en konto, som udelukkende anvendes til at logge på diverse tjenester på web og i app.

TIP: 3 ting du skal prøve i iOS 10.3 på iPhone

Tid til rengøring?

Men måske er det på tide, at tjekke, hvor dine data ender. Det har Computerworld lavet en guide til. Og det er egentlig simpelt.

Vi begynder med Facebook: Klik på pilen i øverste højre hjørne og klik derefter på Indstillinger.

I menuen til venstre klikker du derefter på “Apps”. Nu får du en oversigt over de apps du har tilladt adgang til dine data.

Ud for hver app findes redigerings-ikonet, som er en blyant. Klikker du på den, får du en oversigt over, hvad du har tilladt.

Nu kan du redigere i tilladelserne, men hvis du benytter Facebook til at logge på tjenester som Spotify, kan det give problemer, hvis du fjerner tilladelsen, skriver Computerworld.

Tryk på krydset for helt at fjerne en app og dens tilknytning til din profil.

Apps der snupper dine data

Her er nogle eksempler på apps, som suger mange af dine data til sig:

Skype: Her har du sagt ja til at app’en kan penetrere oplysninger som for eksempel, hvor du er vokset op, din alder og din email-adresse. Dertil kommer at du i standard-tilladelsen siger ja til, at app’en har adgang til dine billeder og dine videoer. Og ikke mindst din venneliste.

Selv en så uskyldig app som SoundCloud har som standard et flueben i vennelisten, din emailadresse, din fødselsdato og din personlige beskrivelse.

Og man kan undre sig længe over, hvorfor Storify-app’en vil have adgang til stort set alt. Den kan som standard sågar kigge på dine statusopdateringer.

GUIDE: Sådan løser du bøvl med fingeraftrykslæseren

Bruger du din Google-konto som login, så skal du dybt ind: “Min konto” -> “Tilknyttede apps og websites” -> “Administrer apps”. Du lander således på siden “Apps, der er tilknyttet din konto”. Her får du en oversigt over apps, der har adgang til dine data. Du fjerner tilladelsen ved at klikke på appen og derefter på “Fjern”.

Mere til historien

Måske giver det mening for dig, at benytte dine profiler på de sociale medie til at logge ind på diverse tjenester? Men husker du at fjerne tilladelsen til dine konti, når du ikke bruger tjenesten/app’en?

Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram