Huawei Mate 9 kommer alligevel til Danmark

Huawei Mate 9 bliver nu lanceret i Danmark, selvom satsningen ellers var Mate 9 Pro. Få detaljerne her.

Huawei Mate 9 (Foto: Huawei)

Huawei Mate 9 (Foto: Huawei)

Huawei afholdte en stor event i München i starten af november. Her blev Mate 9 lanceret. Telefonen komme ikke til salg på det danske marked. Forud for eventen valgte Huawei ikke at invitere journalister fra vores markedsområde til eventen – simpelthen fordi satsningen var en anden.

Huawei Mate 9 kommer ikke til Danmark

Danskerne fik i stedet Mate 9 Pro, som er blevet godt modtaget og har høstet utroligt flotte anmeldelser, samt salgstal.

Huawei Mate 9 Pro – mød den vilde topmodel

De danske Huawei-fans har efterspurgt Huawei Mate 9 i en sådan grad blandt andet på Huaweis Facebookside, at den danske afdeling har ændret deres første beslutning. Mate 9 Pro kommer derfor alligevel i handlen herhjemme. Planen var ellers fra starten, at satse udelukkende på Mate 9 Pro i Danmark.

– “Vi valgte fra starten at satse 100% på Mate 9 Pro, da den er et spot-on match i forhold til det, som forbrugere i det nordiske marked er interesseret i. Vi har længe haft godt fat i det danske marked, og med Mate 9 Pro nu også fået hul på high-end segmentet. Når  vores fans fortæller os, at de gerne vil have endnu mere fra os, og ønsker at kunne købe Mate 9, så er det en efterspørgsel, som vi selvfølgelig gerne vil efterkomme,” fortæller Marie Dam Feldborg, Senior Marketing Manager, Huawei Danmark.

Huawei: Derfor satser vi på Mate 9 Pro

Mate 9 vs. Mate 9 Pro

Kigger man på specifikationerne er der nogle forskelle på de to telefoner. Mate 9 kommer eksempelvis med en større skærm på hele 5,9 tommer.

Huawei Mate 9Huawei Mate 9 Pro
Skærm5,9 tommer5,5 tommer
ProcessorCPU: Kirin 960 (octa-core 4 x 2.4 GHz + 4 x 1.8 GHz I6 co-processorCPU: Kirin 960 (ARM-Cortex A73/A53 octa-core) GPU: Mali G71 octa-core
RAM4 GB6 GB
Hukommelse64 GB intern (MicroSD op til 256 GB)128 GB
SIMDUAL-SIM* DUAL-SIM*
KameraDual 20 MP monokrom + 12 MP RGB (F2.2 + OIS + 4K video)12 megapixels + 20 megapixels (dual kamera – Leica)
Frontkamera8 megapixels8 megapixels
Batteri4.000 mAh4.000 mAh
StyresystemAndroid 7.0 Nougat + EMUI 5.0Android 7.0 Nougat + EMUI 5.0
Størrelse156,9 x 78,9 x 7,9 mm152.0 x 75.0 x 7.7 mm
Vægt190 gram169 gram

*= hvis ikke microSD-kort benyttes

Huawei Mate 9 (Foto: Huawei)

Huawei Mate 9 (Foto: Huawei)

Forventningerne til Mate 9

Teleselskabet 3 er den eneste danske operatør, som får Mate 9 i sortiment – i hvert fald fra starten. Og 3 ser et stort potentiale i Mate 9.

– ”Vi ser et stort potentiale i Mate 9, da Huawei på det sidste virkelig har vist, at deres telefoner kombinerer kvalitet og pris i et smukt design. Flere anmeldere er enige om, at Mate 9 er den bedste storskærmstelefon på markedet, og vi hos 3 er stolte af, at være de eneste operatører i Danmark, der har den i sortiment,” udtaler Casper Olsen, Head of Proposition Management i 3.

MereMobil.dk har spurgt 3 om de mener, at der er plads til både Mate 9 og Mate 9 Pro. Og svaret er klokkeklart.

– ”Ja, de to mobiler er begge kendetegnet ved Huaweis meget høje kvalitet, men tiltaler alligevel to forskellige segmenter. Mate 9 Pro er en luksus-telefon i fantastisk lækkert design. Mate 9 er en storskærmstelefon (5,9” mod 5.5”), der tiltaler det såkaldte phablet-segment,” lyder meldingen fra 3.

Salget af Mate 9 Pro går allerede rigtigt fint. Telefonen kom på top 10 listen over de mest solgte telefoner i januar hos både 3 og Telia.

Top 10: De mest solgte mobiler i januar

Huawei Mate 9 (Foto: Huawei)

Huawei Mate 9 (Foto: Huawei)

Endnu en salgssucces?

Huawei ventes, at præsentere en ny topmodel under Mobile World Congress 2017 i slutningen af februar. Men teleselskabet 3 har alligevel store forventninger til et fint salg af Mate 9.

– ”Vi forventer, at Mate 9 vil komme tæt på den flotte performance, vi allerede har set fra Mate 9 Pro,” slutter Casper Olsen til MereMobil.dk.

Huawei Mate 9 forhandles hos teleselskabet 3 og ProShop.dk. Om flere forhandlere vil blive tilføjet må tiden vise.

Mate 9 lander i 3’s butikker senest i midten af februar, men allerede nu kan den købes hos ProShop. Prisen er hos ProShop 5.699 kroner uden abonnement.

Mere til historien

Huawei lancerede også Huawei Mate 9 Porsche i starten af november, men denne ventes fortsat ikke at komme på det danske marked.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram