Coop åbner døren på klem for MobilePay

MobilePay udelukkes ikke af Coop. Betalingsløsningen kan måske eksistere side om side med det mobile Dankort fra Nets.

SuperBrugsen (Foto: MereMobil.dk)

Kunder i blandt andet SuperBrugsen kan måske i fremtiden bruge både mobilt Dankort og MobilePay (Foto: MereMobil.dk)

Nets og Danske Bank er ikke blevet enige i forhandlingerne om implementering af det mobile Dankort i MobilePay. Dermed bliver Nets’ mobildankort ikke en del af MobilePay.

Satsningen på mobilbetalingsområdet har Nets været undervejs med i lang tid. Hidtil har planen været, at lægge det mobile Dankort ind i eksisterende apps f.eks. mobilbank-applikationer eller MobilePay, men efter de kuldsejlede forhandlinger med MobilePay, har detailbranchen ønsket, at Nets udvikler en særlig Dankort app.

Tilbage i maj 2016 meldte Coop ud, at de gik i gang med at klargøre 1.200 butikker til Nets’ løsning.

I forhold til Dansk Supermarked har Coop foreløbigt taget det roligt, når det kommer til implementering af mobile betalingstjenester. Det har undervejs været fremme, at Coop ville vende MobilePay ryggen, og meldingen for foråret 2016 viste da også en støtte til projektet fra Nets fra Coops side.

Storpolitik i betalingsbranchen: MobilePay smides ud af Dansk Supermarked

Afviser ikke MobilePay

Siden Dansk Supermarked har meddelt, at de nu fjerner MobilePay fra Bilka, Føtex og Netto, har det udefra virket som om, at Dansk Supermarked og Coop har gjort fælles front mod MobilePay, til forel for Nets, men sådan forholder det sig tilsyneladende ikke.

I en udtalelse til MereMobil.dk udelukker Coop ikke MobilePay i deres forretninger.

– ”Vi udelukker ikke MobilePay, som på sigt også kan komme til at indgå i danskernes digitale tegnebog. Ligesom danskerne har forskellige fysiske betalingskort i deres tegnebog, vil de formentlig også have forskellige digitale, når de bliver mere udbredt. Så på sigt kan man forestille sig, at man både har dankort og MobilePay på sin telefon,” fortæller Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, til MereMobil.dk.

Ifølge Coop vil MobilePay på et senere tidspunkt kunne komme på tale.

– ”Vi ekskluderer dem ikke. Vi har blot valgt mobildankort løsningen først, fordi vi tror, at det vil forbrugerne først tage til sig som betalingsmiddel i vores butikker,” slutter Jens Juul Nielsen.

Det mobile dankort fra Nets forventer Coop bliver rullet ud i løbet af i år.

Mere til historien

Kampen om kunderne på betalingsområdet er vigtig for betalingsudbyderne. I 2016 blev der omsat 355 mia. kr. via dankort. Udbyderne vil gerne være en del af dette pengeflow. Coop og Dansk Supermarked dækker cirka 65 procent af dagligvarehandlen i Danmark.

Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram