Benytter Donald Trump en forældet Android-telefon?

Trump bruger angiveligt en forældet Samsung Galaxy S3 fra 2012. Dette kan være et seriøst sikkerhedsproblem. 

Illustration af Trump (Foto: Heblo)

Donald Trump, den nyvalgte præsident i Amerika, er en præsident der deler vandene. Han har et noget anstrengt forhold til pressen, som han bl.a. beskylder for at være “fake news.” Han er også kendt for sine temperamentsfulde opdateringer på Twitter.

Nu viser det sig, at han måske benytter en Samsung Galaxy S3 fra 2012, som sin personlige telefon.

Nægter Trump at aflevere sin gamle telefon?

Trump har tidligere fortalt til New York Times, at han er vild med telefonerne i Det Hvide Hus. Han udtaler, at de er nogle af de mest fantastiske telefoner, som han har set, og at de er blandt de mest sikre i verden.

I samme artikel kommer det dog frem, at han stadig benytter sin gamle Android-telefon på trods af protester fra medarbejdere i Det Hvide Hus.

Android Authority har analyseret billeder af Trump med telefonen. Og de er ret sikre på, at der er tale om en Samsung Galaxy S3 fra 2012.

– Sådan blev Sisses telefon hacket

Kan udgøre en alvorlig sikkerhedstrussel

Samsung Galaxy S3 er mere end 5 år gammel, og der ikke været udsendt opdateringer til den i meget lang tid.

Sikkerhedsekspert Bruce Schneier fortæller til avisen The Guardian, at det udgør en alvorlig trussel mod sikkerheden, hvis præsident Trump går rundt med en gammel Android telefon.

Ifølge Schneier er det største problem, at det vil være let for hackere at bruge telefonen til f.eks. at aflytte samtaler i Det Hvide Hus. Telefonens indbyggede mikrofon kan benyttes af hackere til at lytte med. Det betyder, at de kan opsnappe fortrolige samtaler i nærheden af telefonen.

 – Vi sjofler med sikkerheden på smartphonen

Medlem af kongressen kræver undersøgelse

Ted W. Lieu, som er medlem af kongressen for demokraterne, ønsker en undersøgelse af, hvorfor Trump benytter en usikker Android-telefon.

Lieu skriver i en pressemeddelse, at han er alvorligt bekymret omkring den måde, præsidenten bringer den nationale sikkerhed i fare ved at bruge en usikker Android-telefon.

Herunder kan ses et uddrag af det brev, som kongresmedlem Ted W. Lieu har sendt til kongressens interne undersøgelseskomite.

Brev til House Committee on Oversight and Government Reform

Uddrag af brevet til kongressens undersøgelseskomite (Screenshot: MereMobil)

Mere til historien

Herhjemme har vi i den seneste tid oplevet flere sager med hacking. Både YouSee og 3 mobil blev udsat for hacking tidligere på året.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram