Apple ikke længere nummer ét i Kina

Efter fem år på tronen som den mest solgte smartphone i Kina må Apples iPhone se sig slået af lokale producenter.

Oppe R5 verdens tyndeste

Oppe R5 – verdens tyndeste smartphone

De sidste mange år har Apple nydt godt af den store efterspørgsel, der har været på iPhones i Kina. Det kinesiske marked er et yderst vigtigt marked for smartphone-producenterne.

Efter flere års dominans er Apple nu blevet væltet af pinden. Det viser tal fra analysefirmaet Counterpoint Research. Det skriver CNBC.

 – Kinesiske smartphones indtager salgslisterne

Siden 2012 har Apples iPhone været den mest solgte smartphone i Kina, men i 2016 blev der kun solgt 12 millioner eksemplarer af iPhone 6S, hvilket svarer til 2 procent af det samlede antal solgte smartphones i 2016.

I stedet for Apple er det nu den kinesiske producent Oppo, som er nummer ét med modellen R9. Oppo R9 blev solgt i næsten 17 millioner eksemplarer, hvilket svarer til omkring 4 procent af det samlede antal solgte smartphones.

 – Xiaomi stod for 25 procent af det kinesiske marked i april

De kinesiske producenter har oplevet stor vækst i de senere år. Oppo har opnået en vækst på hele 109 procent, mens Vivo har vækstet 78 procent og Huaweis vækst var på 21 procent.

MereMobil.dk har tidligere testet Oppo F1 Plus, hvilket dog var en telefon, som vi ikke var specielt begejstret for. Direkte elendig er vist den mest dækkende betegnelse.

 – TEST: Oppo F1 Plus – dumper for vildt

Producenten Xiaomi har oplevet en tilbagegang på 22 procent. Det er nogenlunde lig med Apples tilbagegang. Apples tilbagegang var nemlig på 21 procent.

Hele mobilmarkedet oplevede en vækst på 6 procent. Der blev samlet set solgt 465 millioner smartphones sidste år.

Det er spændende at se om iPhone 8 gør, at Apple igen vil blive den mest solgte smartphone på det kinesiske marked.

Mere til historien

Kinesiske producenter som foreksempel Oppo og Xiaomi sælges ikke på det danske marked. Men Huawei har til gengæld oplevet en flot fremgang på det danske marked de sidste år.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram