Pas på virus på mobilen

Virus, spyware, phishing mails, ja der er nok af digitale ubehageligheder, flere bliver nu rettet mod smartphones.

Scam ulovlighederDet er efterhånden alment kendt at vira til computere indhenter informationer, gør dem sløvere og kan ende med at lukke ens konti. Da vi i stigende grad benytter vores smartphones til at browse, tjekke e-mails og købe produkter, indtaster vi også oftere personfølsomme oplysninger om os selv.

Michael Busk-Jepsen, vicedirektør i Finansrådet, har derfor i et interview til Ritzau sagt, at der er god grund til at varsom når man bruger sin smartphone.

 – Vi sjofler med sikkerheden på smartphonen

-“Danske smartphones er i stigende grad mål for it-kriminelle, som forsøger at få adgang til bankkunders konti og personfølsomme oplysninger. Den vigtigste huskeregel er, at en bank eller anden offentlig myndighed aldrig vil bede dig give afgive personfølsomme oplysninger via et link i en mail eller sms,” siger han.

Finansrådets tal viser, at 29 procent af danskerne ikke ved, hvordan vi kan beskytte os mod mails med links eller vedhæftede filer, der kan indeholde virus eller være falske.

Dansk DJ blev overvåget

Nicoline Toft, er DJ, og en af mange, som har trykket på et link i en mail som var ondsindet. Hun troede mailen var fra en ven og linket blot var en sang. Der gik over et år før hun fandt ud af at hun blev overvåget, og politiet har kunne fortælle at computeren var blevet tappet for information.

– “Jeg fik tilsendt en link af en bekendt, og jeg troede, at det var en sang. Det var det ikke. Det var en virus, der gav ham adgang til min computer”, siger hun og fortsætter:

 – Sikkerhedsfirma: Sikkerhedstruslen mod Android bliver kun værre

– “Det er dybt skræmmende at opdage, at folk har kunnet rode i de mest private ting. Jeg har efterfølgende gjort, hvad jeg kunne, for ikke at opleve noget lignende igen. I dag har jeg blandt andet sat tape på min computers kamera, og jeg åbner ikke længere ting, jeg får tilsendt, hvis jeg ikke ved, hvad det er, folk sender”.

Har du gode tips til at undgå disse mails og vira, så del gerne med os i kommentarsporet.

 – PODCAST: Sikkerhed – tager du det seriøst?

Mere til historien

Nikoline Toft’s eksempel er blot et ud af mange. Derfor vil vi blot minde vores læsere på at være vær både foran computeren og smartphonen.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram