Danskerne: Mobilfotos til julefrokosten er ‘no go’

Den yngre generation er mest tolerant når der tages billeder under julefrokosten, som deles efterfølgende. Det viser ny undersøgelse.

Julefrokost (Foto: Telia)

Julefrokost (Foto: Telia)

Hvad der sker til julefrokosten skal ikke deles på de sociale medier. Det mener særligt de ældste medarbejdere, ifølge en ny undersøgelse YouGov har foretaget for Telia.

De yngre medarbejdere er mere afslappede når det kommer til, at billeder og lignende fra julefrokosten deles på Facebook, Instagram m.v.

 – Brugerne: Mobilkameraet skal være hurtigt

Der er stor forskel på, hvilke danskere der mener det er OK, at tage billeder af til julefrokosten og dele dem på sociale medier efterfølgende – og hvilke der ikke mener det er i orden. En tredjedel mener man gerne må tage billeder af kollegaerne.

Én ud af fem mener, at man godt må tage billeder, men kun til og med middagen. Derefter er det væk med mobilerne.

Og lige over hver fjerde (27 procent) mener, at det er et no-go at tage billeder af kollegaerne til julefrokosten.

 – Smartphonen udrydder lommekameraet

Undersøgelsen viser også, at det trods alt er én ting at tage billeder af sjove episoder til julefrokosten, men en anden er at dele dem efterfølgende og ”tagge” kollegaerne uden de er spurgt. Det mener tre ud af fire (74 procent) af de adspurgte er helt uacceptabelt.

Kvinderne mere imod at blive ”tagget”

Undersøgelsen viser også, at flere kvinder end mænd er imod at blive ”tagget” på delte billeder uden deres viden.

Det er kun 12 procent, som synes det er okay, at uploade festbilleder af kollegerne uden at spørge. Mens hver fjerde hos de unge, 18 til 34-årige, ikke ser nogle problemer i det.

– ”Undersøgelsen viser, at firmajulefrokosten er en begivenhed, hvor man gerne vil kunne slippe tøjlerne, uden at det skal deles med venner og familie på de sociale medier,” vurderer Mette Honoré, der er kommunikationsdirektør i Telia.

Mette Honoré ser også en tendens i, at den yngre generation er vokset op med mobiltelefoner og mobilkameraer.

 – PODCAST: Bliv en bedre mobilfotograf

 
- “Det er påfaldende at se, hvordan de yngre medarbejdere tager langt mere afslappet end de ældre på, at der bliver taget og delt billeder undervejs. Det kan naturligvis have noget at gøre med, at færre i denne aldersgruppe f.eks. har familie – men i lige så høj grad, at de nærmest er vokset op med de sociale medier og opfatter det som en naturlig del af alt, hvad de foretager sig. Netop derfor kan det være en god idé at aftale, hvilke regler der gælder for fotografering til julefrokosten – og helst inden den første snaps,” siger Mette Honoré.

Mere til historien

Du kan læse om en lignende undersøgelse, som Telia fik foretaget sidste år og se resultaterne fra der. Også i 2015 var kvinderne mest restriktive.

Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Kameratest dumper Samsungs nye topmodel

Kameraet i Samsung Galaxy S24 Ultra er ikke ”all that”, det er konklusionen i en stor kameratest.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram