Advarsel mod Musical.ly fra børnepsykolog

Børnepsykolog advarer mod forkert brug Musical.ly, samt opfordrer forældre til at sætte sig ind i, hvad børnene deler.

Applikationen Musical.ly er blevet utrolig populær særligt hos børn ned til 9 års alderen. Og den går i al sin enkelthed ud på, at børnene optager og deler dansevideoer med sig selv.

Forældrene skal blande sig, lyder det fra børnepsykolog Margrethe Brun Hansen.

Musical.ly henvender sig særligt til de 9–13-årige, og giver altså mulighed for at danse og mime til sange, som de efterfølgende kan dele med deres venner. Men foruden vennerne, så deles det også til de andre hundredetusinde danske børn, som bruger tjenesten.

 – Danske børn får mobiltelefon tidligere end før

Pernille Tranberg, stifter af Digital-Identitet.dk, giver gode råd til hvordan du beskytter dit barn digitalt

Pernille Tranberg, stifter af Digital-Identitet.dk, giver gode råd til hvordan du beskytter dit barn digitalt

 

Pernille Tranberg, stifter af Digital-Identitet.dk mener, at selvom det virker sjovt og uskyldigt, så kan det faktisk ende med at give børnene problemer senere i livet. Det skriver Jyllands-Posten.

– ”En uheldig side af musical.ly er, at tjenesten får børn til at uploade deres videoer i det offentlige rum, uden at børnene nødvendigvis forstår, at materialet bliver der for altid, og at de risikerer at blive frygtelig kede af det, når de bliver større, fordi de nu synes, det er tåbeligt,” skriver Pernille Tranberg.

Derfor opfordrer hun også forældrene til, at sikre børnene bruger applikationen under et pseudonym, samt ikke optager videoer i opgivelser, hvor de kan blive genkendt. Børnene må også gerne iføre sig hat og solbriller.

Screenshots fra applikationen Musical.ly

Screenshots fra applikationen Musical.ly

Børnepsykolog enig i advarsel

Børnepsykologen Margrethe Brun Hansen bakker Pernille Tranberg op og opfordrer også forældrene til, at tage en snak med børnene om den populære applikation.

– ”Det er vigtigt at tale med sin børn om det private og det offentlige rum. Hvis børnene vil bruge app’en, skal forældrene forklare dem, at de stiller sig til skue. At børnene ikke kan vide, hvem der modtager videoen i den anden ende, eller hvordan seerne reagerer. Og hvad modtagerne kan bruge videoen til,” lyder det fra Margrethe Brun Hansen.

Dog fortæller Margrethe Brun Hansen også, at det er helt naturligt for børnene at ville lege superstjerner.

– ”Alle børn vil på et tidspunkt gerne optræde og efterligne, hvad de ser i fjernsynet. De vil være en smart dame eller en sej mand. Prøve at være lidt sexet eller være en anden. Det er en nødvendig leg,” siger Margrethe Brun Hansen.

 – Børn vælger mobile enheder frem for PC og konsoller

Tidligere har legen fundet sted på børneværelserne, hvor den nu er rykket ud i det offentlige rum. Denne ændring gør også, at det er forældrenes opgave at sætte sig ind i de applikationer, spil og universer, som deres børn færdes i.

– ”Det er vigtigt, at vise interesse for de apps, børnene bruger og selv lære teknikken. Vi kan ikke beskytte børnene, hvis ikke vi aner, hvad det går ud på. Og så må forældrene finde en måde at sørge for, at børnene er med i legen, men ikke deler videoer, som de bliver kede af senere hen,” siger Margrethe Brun Hansen.

Alt dette kræver dog også, at forældrene selv overvejer om de har en god etik og moral for det de deler på sociale medier.

Mere til historien

Musical.ly findes til både Android og iOS. Flere kendte kunstnere, som Joey Moe benytter også Musical.ly. Det gjorde Joey Moe i hvert fald i forbindelse med Voice Junior.

Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram