SMS-lås på toiletter

Vordingborg kommunen har måske fundet løsningen på ulækre offentlige toiletter.

I Vordingborg er kommunen gået helt nye veje for at sikre rene og pæne offentlige toiletter. Syv offentlige toiletter er nemlig blevet udstyret med SMS-lås. Skal man benytte de offentlige toiletter, så er man fremover nødsaget til at finde mobiltelefonen frem og sende en SMS-besked. Det skriver Vordingborg kommune i en pressemeddelelse.

På hvert af toiletterne er der skrevet, hvilken SMS-kode, der skal bruges og hvilket nummer koden skal sendes til. Når SMS-beskeden er afsendt, åbnes døren til toilettet ganske kort tid efter.

Toilet med SMS-lås (Foto: Vordingborg kommune)

Toilet med SMS-lås (Foto: Vordingborg kommune)

-”Vores oplevelse er, at der bliver passet bedre på toiletterne, når de skal lukkes op med en sms,” udtaler driftsplanlægger Thomas Eglin fra Vordingborg Kommune, og han uddyber;

– ”Folk forventer en højere service i dag. Det har vi mulighed for at tilbyde med de sms-betjente toiletter, fordi folk tænker sig mere om, når de har sendt en sms for at benytte toilettet. Sms-betjeningen giver os også bedre mulighed for at vurdere behovet for rengøring på toiletterne, fordi vi hele tiden kan registrere, hvor meget hvert enkelt toilet bliver brugt.”

Thomas Eglin påpeger, at de syv nye offentlige toiletter er udtryk for et ønske om at højne servicen. Af samme grund er de offentlige toiletter i kommunen nu også forsynet med QR-koder. Dermed får brugerne mulighed for sende en besked til kommunen, hvis der er noget de savner på et af toiletterne.

De syv nye toiletter er beliggende på Lille Torv i Vordingborg, Havnen 6 i Stege, i Askeby, i Græsbjerg, i Udby, i Viemose og på Fjordstien 2 i Præstø.

Mere til historien

Vordingborg Kommune ejer, drifter eller giver tilskud til driften af i alt 42 offentlige toiletter eller delvist offentlige toiletter. De delvist offentlige toiletter, 9 styk, er toiletterne ved lystbådehavne, som er forbeholdt sejlende. De besøgende får udleveret en kode til faciliteterne, når de betaler for opholdet.

Min strømfadæse og SMS-svindel

PODCAST: Strømmen i mit hus gik. Hør historien om min egen dumhed. Jeg sætter også fokus på SMS-svindel.

(mere…)
Værn mod SMS-fusk er hullet

Det bliver sværere for svindlere at udgive sig for noget, de ikke er. Desværre er spamfilteret langt fra bulletproof.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
SMS-funktion lukker i Facebook Messenger

Det er snart slut med at sende SMS-beskeder fra Facebook Messenger, lyder det fra Meta.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram