Musiktjeneste i økonomiske problemer

Tidal har problemer med indtjeningen, men hele branchen skranter gevaldigt.

Tidal

Tidal

Tidal har længe stået i skyggen af Spotify, og efter at Apple har meldt sig på banen med Apple Music er det kun blevet køligere i skyggen. Streaming har ellers for alvor vundet indpas i vores forbrugsvaner, men pengene følger åbenbart ikke helt med.

 – Tidal runder 3 millioner brugere og fejrer fødselsdag

I 2014 tabte Wimp 90 millioner svenske kroner. Sidste år år blev Wimp købt at Rapperen, og milliardæren, Jay-Z, som omdøbte streamingtjenesten til Tidal, og ændrede fokus en smule. Tidal har netop offentliggjort deres 2015 regnskab og i følge Wall Street Journal fik Tidal et underskud på 239 millioner svenske kroner i 2015, dog steg omsætningen med 30 procent fra 309 millioner SKR til 402 millioner.

Det der dog bør give flest panderynker er den kortsigtede gæld, der er steget betydeligt fra 35 millioner i 2014, til 158 millioner svenske kroner i 2015. Den kortsigtede gæld er temmelig kritisk, da den skal tilbagebetales hurtigt og dermed kan bringe en virksomhed i knæ, hvis kreditorne ikke får deres penge eller kan se at virksomheden på lidt længere sigt kan få vendt skuden.

Virksomheden er dog ikke helt på bar bund, det den netop offentliggjorte årsrapport har skrevet at bestyrelsen tror man kan få ny funding (altså investorer, red.).

 – Wimp skifter navn til Tidal

Nyt fokus

Tidal musikstreaming-tjeneste

Tidal musikstreaming-tjeneste

Wimp startede med at fokusere på Hi-Fi nørder som ønsker musik i god kvalitet til deres kvalitetsanlæg eller høretelefoner. Efter at det er blevet til Tidal har tjenesten stadig samme høje musikkvalitet, men der er også kommet en række ekslusiv-titler og musikere. Blandt andet har Rihanna, Kanye West og Beyoncé udgivet deres nye albums på tjenesten her, mens kunder hos Spotify og Apple Music måtte vente før sangene kom til de tjenester.

 – Musikstreaming er Warner Music’s største indtægtskilde

Samtidig kan man nu også se interviews med musikere, ligesom deres musikvideoer også kan ses i høj kvalitet på tjenesten. Så ikke nok med at Tidal forsøger at konkurrere med Spotify, så vil de også lege med YouTube’s musikvideoer.

Samtidig angriber Tidal Spotify med at ville betale kunsterne en mere fair pris for deres musik og det hæmmer naturligvis indtjeningen. Spotify er tidligere blevet kritiseret at en række musikere for at udbetale et meget lille beløb til trods for at visse kunstnere bliver spillet utrolig meget på de populære tjenester.

Mere til historien

Streamingbranchen er blodig for tiden. Der er flere og flere kunder at slås om, men selvom Tidal, Spotify og Apple Music vokser i kundemedlemmer, så er der ikke nogen af tjenesterne som kan vise sorte tal på bundlinjen. I år gik Dansk/amerikanske Rdio konkurs og Deezer har droppet en børsnotering.

 

Amerikanske Sprint køber sig ind i Tidal

KORT NYT: Musiktjenesten Tidal sælger 33 procent til det amerikanske teleselskab Sprint for 1,4 mia. kroner.

(mere…)
Podcast #38: Sådan får du bedre lyd fra streamingtjenesterne

Hvordan får jeg Spotify til at lyde bedre? Her får du tips til, hvordan du optimerer på lydkvaliteten.

(mere…)
Apple: Vi køber ikke Tidal

Ifølge rygterne overvejede Apple at købe Tidal, men nu lyder det fra Apple, at det ikke ligger i kortene.

(mere…)
Tidal runder 3 millioner brugere og fejrer fødselsdag

Streamingtjenesten Tidal har nu 1 års fødselsdag og kan fejre det med der nu er 3 millioner brugere, hvor næsten halvdelen har deres HiFi afbonnement.

(mere…)
Bibob spiller nu musik med Tidal

Musiktjensten Tidal kan nu bruges af kunderne hos Bibob, som netop har sendt en ny musikpakken på markedet.

(mere…)
CBB Mobil lancerer abonnementer med Tidal

På udvalgte abonnementer kan CBB Mobil kunder nu lytte til musik fra Tidal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram