Brugerne: Mobilkameraet skal være hurtigt

Kameraet skal være klar hurtigt, når de vigtige og sjove billeder skal foreviges de med telefonen, viser ny undersøgelse.

Sony Xperia X Compact (Foto: Sony)

Sony Xperia X Compact (Foto: Sony)

Danskerne tager billeder som aldrig før, og det skyldes smartphonen. En ny undersøgelse viser, at det kun er en ud af 15 smartphone-brugere, som ikke har taget billeder med deres smartphone i den seneste måned.

 – Sony: Disse telefoner få Android 7.0 Nougat

93 procent af danskerne har den seneste måned taget billeder med deres smartphone.

En ny undersøgelse fra Sony Mobile viser, at det der tæller når danskerne vil tage billeder af store øjeblikke eller andet – så kræver de et godt mobilkamera. Og evnen til at starte hurtigt op er det, som flest respondenter siger er den vigtigste kvalitet for et mobilkamera. Hvilket hele 46 procent svarer er det vigtigste for dem. Efterfølgende er kameraets opløsning (37 procent) og fokuseringshastigheden (27 procent).

FIG A: Adspurgt hvilke kamera-funktioner, der er de vigtigste, placerer 46 pct. af respondenterne kameraets evne til hurtigt at blive klar til at tage billeder som nummer et.

FIG A: Adspurgt hvilke kamera-funktioner, der er de vigtigste, placerer 46 pct. af respondenterne kameraets evne til hurtigt at blive klar til at tage billeder som nummer et.

– ‟Jeg tror, at de fleste af os har oplevet at gå glip af et vigtigt billede, fordi kameraet var for længe om at blive klar. Smartphonen har ændret vores fotovaner radikalt. I de analoge tider blev kameraet kun hevet frem ved særlige lejligheder, og der blev sparet lidt på billederne – i dag har vi altid kameraet på os, og vi behøver ikke bekymre os om, hvor mange billeder vi tager. Det gør det oplagt også at fotografere alle de små, sjove begivenheder i hverdagen. Og vores nye vaner præger naturligvis også vores forventninger og krav til kameraets formåen. Når øjeblikket byder sig, skal det være klar til at skyde. Det nytter jo ikke noget, at den etårige når at sætte sig ned, inden vi har fået foreviget de første spæde skridt,” forklarer Morten Johansen, marketingchef for Sony Mobile.

 – Sony Xperia XZ og Xperia X Compact er landet til test

Undersøgelsen fra Sony Mobile viser, hvilke 9 egenskaber som de adspurgte synes er vigtigst ved et mobilkamera.

Mere til historien

Du kan i vores guide få 10 tips til, hvordan du tager bedre billeder med din smartphone. Se guiden her.

Læs også:
Xperia X Performance er blandt de bedste kameratelefoner

Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Billede afsløret af Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI ventes, at være den næste topmodel fra Sony. Nu er et billede lækket. Se billedet her og læs mere om telefonen.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram