HTC rokerer igen – Peter Chou er ude

Medgrundlægger af HTC, Peter Chou, har forladt topposten. Peter Frølund flyttes til HTC Vive og tidligere Microsoft-mand Greig Williams sættes ind i UK.

HTC

Endnu engang flytter HTC rundt på ledende poster. Det sker i en tid hvor HTC fortsat laver produkter, der tages vel imod hos anmelderne, men som forbrugerne stadig ikke udviser særlig stor lyst til at købe.

Senest er Greig Williams, tidligere Vice President i Microsoft, blevet udnævnt til Vice President for salget i Europa hos HTC. Greig Williams kommer til at arbejde med forretningsudviklingen og salgsstrategien. Desuden vil han skulle lede Storbritannien på daglig basis, skriver Mobile Today med kilde i HTC.

Danske Peter Frølund, der tidligere har haft ansvaret for Storbritannien, får nu en position hos HTC’s virtual reality-brand Vive, hvor han skal stå for salget i Europa. Peter Frølund forlod i maj 2015 ledelsen af det nordiske marked hvor han blev erstattet af Jan Costa Thiele.

Fotoduel: HTC 10 mod Samsung Galaxy S7

I Taiwan er der også sket omstruktureringer. Peter Chou, der var medgrundlægger af HTC, har trukket sig tilbage. Han forsætter på sidelinjen som rådgiver, så firmaet stadig kan trække på hans viden. Som ofte med rådgiver- og konsulentposter bliver de relativt hurtigt gjort overflødige.

I marts 2015 blev Peter Chou udskiftet på CEO-posten med den anden grundlægger Cher Wang. I stedet skulle han arbejde med ”strategic new role leading future product innovation”. Ved omstruktureringen var Cher Wang ikke i tvivl om hendes kompetencer.

– ”Jeg kender firmaet, de ansatte og jeg har visionen. Jeg mener, jeg er den bedste kandidat. Det var mit forslag,” sagde Cher Wang i et interview med Bloomberg.

Disse HTC-telefoner får Android 7.0

Mere til historien

HTC’s seneste topprodukt, HTC 10, har fået gode anmeldelser, også her på MereMobil.dk. Alligevel halter salget. Ganske som det har været tilfældet med de andre nyere topprodukter.

TEST: Stor anmeldelse af HTC 10
HTC regnskab: Fire kvartaler med tab

AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Apple Watch runder kæmpe milepæl

I 2015 kom det første Apple Watch i handlen og havde svært ved at indfri forventningerne. Nu har Apple Watch rundet en kæmpe milepæl.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram