Vodafone overvejer at forlade Storbritannien

Det britiske nej til EU kan få store konsekvenser på flere punkter. Vodafone overvejer at flytte hovedkontoret ud af landet.

Vodafone

Vodafone

Vodafone, som er verdens næststørste mobilselskab, overvejer netop nu om de skal flytte deres hovedkontor. Det kan være en konsekvens af det britiske nej til EU.

Med mindre Storbritannien sørger for, at der indgås en ordentlig aftale med EU om fortsat fri bevægelighed for alle ansatte, varer og penge. Det skriver The Guardian.

 – Britisk EU nej kan få priserne til at stige

Vodafone har 110.000 ansatte på verdensplan, hvoraf de 13.000 arbejder i Storbritannien.

55 procent af det samlede overskud i Vodafone kommer fra den europæiske forretning, mens den britiske del kun indbringer 11 procent. Det skriver Business.dk.

– ”Fri bevægelighed for mennesker, kapital og varer er afgørende for enhver europæisk forretning. Det samme er ens regler på tværs af alle medlemsstater. Adgang til det voksende europæiske, digitale indre marked burde være en betydelig mulighed for Storbritannien som en af verdens førende, digitale økonomier. Det forbliver uklart lige nu, hvor mange af disse positive sider der stadig vil være på plads, når Storbritanniens udtræden af EU er tilendebragt. Det er derfor ikke endnu muligt at drage nogen fast konklusion, hvad angår placeringen af [Vodafones] hovedkvarter på lang sigt,” hedder det i en udmelding fra telegiganten.

 – Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Vodafone er ikke alene om, at overveje at flytte deres forretning.

Mere til historien

Vodafone havde i 2014 461 millioner mobilkunder og dermed det næststørste mobilselskab efter China Mobile, som havde 886 millioner mobilkunder sidste år.

Alle kender MitID – EU-udgave skal udvikles

Den digitale tegnebog og MitID til EU-borgere er kommet på tegnebrættet, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

(mere…)
Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
EU stiller vilde krav til nye telefoner

EU har stiller nye krav til producenterne om blandt andet reparationsbarhed, holdbarhed og opgradering af styresystemet.

(mere…)
Elbilerne i EU har vilde vækstrater

Flere end 500.000 nye elbiler i EU i år. Danmark oplevede en imponerende stigning på 102,4 procent.

(mere…)
Du skal selv kunne skifte telefonens batteri

Batteriet i telefonen skal kunne skiftes uden brug af specialværktøj, lyder det fra Europa Parlamentet.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram