Sony Xperia X er landet – dette vidste du ikke om X’eren

WEB-TV: Xperia X testen er nu i gang. Se her et par ting, som du ikke vidste om den nye Sony-telefon.

Testen vil fokusere på kamera og batteri

Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Den 22. februar 2016 præsenterede Sony deres nye Xperia X-serie for offentligheden. Det skete i forbindelse med Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. De nye X’ere består af Xperia X, Xperia X Performance og Xperia XA. Den første, Xperia X, er nu landet på mit bord, klar til at blive testet.

Jeg har fornyligt været en tur i Tokyo, Japan, for at se nærmere på blandt andet de nye telefoner. Jeg kom hjem med en smule skepsis i maven, for de prototyper der blev udleveret til låns på turen, fungerede ikke helt så godt som håbet, men det var jo trods alt også prototyper.

Efter at have pakket Sony Xperia X ud i ro og mag, er det et godt førstehåndsindtryk der møder mig. Straks telefonen tages i hånden opleves en helt anden afrundet finish, end tilfældet har været med nogle af de foregående modeller.

Da jeg i efteråret testede Sony Xperia Z5 bemærkede jeg straks den lille forhøjede kant omkring skærmen og bagsiden. Ud over telefonen ikke var så lækker at røre ved, så skar kanten lidt i øret, og lange samtaler var ikke altid behageligt. På Xperia X er kanten væk og skærmen runder flot ud mod siden. Et klart fremskridt.

Web-TV: Sony eksperimenterer med hjemmerobot

En af de ting jeg kommer til at fokusere meget på i testen af Xperia X bliver den nye fokusteknik. ”Predictive Hybrid Autofocus” kan fastholde motivet i fokus hele tiden, også når det er i bevægelse. F.eks. hvis motivet kommer imod dig. Også stabiliseringen af video kommer jeg til at teste, da Sony her mener de er meget bedre end hvad vi ellers tidligere har set.

Som altid taler Sony om lang batteritid, og der er tradition for de holder hvad de lover. Jeg forventer klart ingen skuffelse på dette område.

TEST: Sony Xperia X – sådan er den

Nordisk design

En sjov detalje omkring salgsæskerne til Xperia X-telefonerne er, at de er designet af et designteam med base i Lund i Sverige.

De nye baggrunde går igen på kanten af æskerne, og i takt med låget lettes kommer de artistiske baggrunde til syne.

Baggrundene er i øvrigt malet af en kunstner på lærred, og efterfølgende digitaliseret til brug på telefoner og andre af Sonys materialer.

Xperia X kommer til salg i Danmark fra den 3. juni i farverne hvid, sort, lime gold og rose gold. Den vejledende pris er 4.500 kroner uden abonnement.

Se specifikationerne på Sony Xperia X

Sony Xperia X vil blandt andet kunne købes hos Telia, Telenor, 3, Proshop og mange andre.

Mere til historien

Kredsløbet til kamerasensoren i Sony Xperia X er kun 0,13 millimeter tyndt. I dette web-TV indslag tager vi et kig på den imponerede teknologi, der i mikro-mikro format udgør delene til kameraet.

Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
Nye rygter om kommende PS5 Pro

Der har længe floreret rygter om, at Sony ville komme med en PlayStation 5 Pro model. Disse rygter får nu nyt liv.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Se dette før du køber OnePlus 12

VIDEO: Overvejer du at købe OnePlus 12, så se min test af OnePlus 12 her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram