SMS-kode til Dankort skal hjælpe mod svindel

Der svindles meget og et nyt træk for at undgå svindel er, at danske webshops vil bede om en ekstra kode, hvis der handles for mere end 450 kroner online.

Dankort (Foto: MereMobil.dk)

Dankort (Foto: MereMobil.dk)

I Danmark handles der for mere end 60 milliarder kroner om året, hvor der betales via Dankort. Og da der svindles en del, er en ny løsning på vej.

Som en ekstra sikkerhed skal du måske til at indtaste en ekstra kode, hvis du handler for mere end 450 kroner på nettet. Det har Nets oplyst i en pressemeddelelse.

 – Hver fjerde onlineshopper snydes af falske varer

Så foruden at skrive kortoplysninger, så skal du oveni måske også indtaste en engangskode, som du vil modtage via SMS, når et køb skal afsluttes. Det giver den sikkerhed, at der er endnu en enhed inde over handlen, lyder beskeden. Det skriver DR.dk.

– ”I slutningen af 2013 blev en tilsvarende løsning indført i forbindelse med betalinger på internationale kort. Siden er misbruget faldet med 70 procent, hvilket bekræfter, at en ekstra kode har en mærkbar effekt på misbruget,” siger Jeppe Juul-Andersen, der er vicedirektør i Nets med ansvar for dankort.

Kravet er stillet af Finanstilsynet, som mener, at sikkerheden i forbindelse med nethandel skal øges. Dette sker i forlængelse af der også på europæisk plan er en fælles indsats og også hos flere andre EU-lande er en tilsvarende løsning indført.

 – Afgørelse: Okay at tage betaling for brug af MobilePay

Foreningen for Dansk Internethandel har haft frygtet løsninger, der gør det besværligt for kunderne at shoppe online. Men det nye tiltag giver tilfredshed hos foreningen.

– ”Vi er tilfredse med løsningen, der kommer efter konstruktive forhandlinger med Nets. Det giver os en løsning, der øger sikkerheden og sikrer nemme betalinger for kunderne,” siger Niels Ralund, som er administrerende direktør i FDIH.

Mere til historien

Coops butikker, som Brugsen og Kvickly, vil i efteråret være parate til at modtage betaling via det mobilbaserede Dankort fra Nets.

Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

(mere…)
Politiet advarer mod svindel ved overskydende skat

Udbetalingen af den overskydende skat sker i denne uge. Nu opfordrer politiet til at være opmærksom.

(mere…)
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram