Project Ara kommer i 2017

Udviklerkonferencen Google I/O viser hvordan søgegiganten vil præge fremtiden, og en af de projekter der kommer frem er Project Ara, som der stadig arbejdes på.

Foto: Google Project Ara

Foto: Google Project Ara

Project Ara er en smartphones, der er bygget op omkring udskiftelige moduler, således at man dels selv kan designe sin smartphone, men man kan også meget nemt reparere den, hvis den skulle gå i stykker.

Vil du have en mobil med kæmpe batteri, så er det muligt. Du kan også lave en mobil med rigtig godt kamera, eller en som har 100 procent fokus på gaming. Du kan bare ikke have det i en og samme smartphones, men må prioritere. Fremtiden må være at man kan udskifte elementer til forskellige dage, eller måske endda timer. I en video viser Google, hvordan de seks moduler kan ændres, uden at smartphonen kræver drivers eller skal genstartes. Det hele styres naturligvis af Android. Se videoen her.

Modulært design sætter altså kreativiteten igang og derfor vil Google gerne fortsætte med Project Ara. Smartphonen skulle have været på markedet, men til Google I/O siger de nu, at det først bliver 2017. Er du udvikler vil det allerede være muligt at få fingrene i en enhed i vinteren 2016, det som populært kaldes Q4, altså fra oktober til og med December. Det kræver dog Google holder sit ord denne gang.

Foto: Google Project Ara

Foto: Google Project Ara

Utroværdig fortid

I januar 2015 viste Google en række prototyper af Project Ara og sagde, at det ville blive en realitet i slutningen af 2015. Månederne gik og pludselig var det 2016 og ingen Project Ara smartphones var blevet produceret. Problemet skuldes ganske enkelt faldtest, altså at smartphonen ikke kunne tåle at blive tabt.

Mere til historien

En Hollandsk designer startede Phoneblocks i 2013, som bygger på samme princip som Project Ara, og faktisk endte Phoneblocks med at samarbejde med Motorola, som Google ejede en kort overgang.

Duo – en ny videosamtale app fra Google

Google har præsenteret en Skype konkurrent med unik funktion. Her er videosamtale applikationen Duo. (mere…)

Instant Apps åbner apps du ikke har installeret

Android Instant Apps åbner apps med ét klik, selvom applikationen ikke er installeret på telefonen.

(mere…)
Google Allo – ny avanceret chat-app

Allo – er en ny avanceret chat-app, der genkender billeder og tekstindhold. Du får en smartere måde, at svare og skrive beskeder på.

(mere…)
Project Ara – Googles modul-telefon når de første forbrugere i år

Google Project Ara, skal gøre op med måden smartphones produceres. Yderligere detaljer er offentliggjort.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram