Ny smartphone-konge i USA

Det går op og ned for både Apple og Samsung i USA, men lige nu vil amerikanerne hellere have udenlandsk Android end hjemmelavet iOS.

Udviklingen i iPhone og iPad salget set over tid (Grafik: MereMobil.dk)

Udviklingen i iPhone og iPad salget set over tid (Grafik: MereMobil.dk)

Apple har lidt nogle svære slag i de forgangne uger, med regnskaber, som investorerne ikke var tilfredse med, på grund af lavere iPad og MacBook salg. Men Apple har også set kraftig nedgang i deres vækst i Kina, som ellers er et lovende marked.

Nu kommer endnu en torn i øjet på Apple, da Samsung i marts solgte bedre i USA, Apple’s hjemland. Samsung og Apple har længe kæmpet mod hinanden på markedet og i retsager, og lige nu  er det således Samsung der kan klappe sig selv på skulderen.

 – Markedstal: Så godt sidder Apple på Danmark

Samsung lancerede Galaxy S7 og S7 Edge i marts, og de to modeller tyder på at have været en stor salgssucces. Men Rom blev ikke bygget på en nat, som man siger og derfor skyldes Samsung’s gode tal også, at S6’eren også var en succes i USA, mens S5 havde lidt lunkne salgstal.

 – Samsung: Forsalget af Galaxy S7’erne slår alle rekorder

Counterpoint Research, et analysefirma fra Hong Kong har gået salgstallene igennem, og fandt at Samsung i marts havde en markedsandel på 28,8 procent, hvilket er mere end Apple’s 23 procent. Det er 11 måneder siden Samsung sidst havde førertrøjen i USA.

USA er glade for S7 Edge

Alt i alt har Samsung Galaxy S7 fået en 25 procent bedre modtagelse end Galaxy S6 gjorde, og det er især USA det trækker op. S7’erens salgstal den første måned var 30 procent højere i USA end da S6’eren havde været på markedet i 30 dage. I Europa er det tal 20 procent, mens Kina kun købte 10 procent flere S7’ere end S6’ere.

Counterpoint Researchs tal viser også, at der er næsten dødt løb mellem S7 og S7 Edge, hvilket må siges at være positivt, da S7 Edge’s design skiller sig kraftigt ud fra mængden med de buede skærmkanter. I USA er den klassiske S7 dog stadig mest populær, med 53 procent over Edge’s 47.

Tredjepladsen gik i øvrigt til LG med 17 procent.

Mere til historien:

Apple har ikke lanceret en topmodel siden september 2015 og iPhone Se fik salgsstart 31 marts, så kritiske røster vil sige, at det blot er denne ene måned Samsung kan sole sig i USA.

Galaxy A55 og Galaxy A35 er klar i handlen

Samsung er klar med deres nye Galaxy A-modeller på det danske marked.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
AI-funktioner udsendes nu til ældre Samsung Galaxy-telefoner

Nu kommer opdateringen til din Samsung-telefon, som du har ventet på.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Samsung udvider AI-funktioner til S22-serien

AI-funktionerne i Galaxy S24-serien skal ud til endnu flere brugere.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram