Lenovo styrker sig – men kommer ud med underskud

Verdens største PC-producent Lenovo forsøger i hærdigt, at blive en markant spiller på smartphone markedet og det koster på regnskabet at styrke sig i konkurrencen.

Lenovo K5 (Foto: Lenovo)

Lenovo K5 (Foto: Lenovo)

Lenovo, der er verdens største PC-producent, har mærket hvad det koster at komme ind på smartphone-markedet for fuld skrue. Det ses nemlig på regnskabet.

I 2014 købte Lenovo mobilproducenten Motorola af Google og det har kunne ses på regnskabet siden, samt der også har været et faldende salg af både smartphones og PC’er siden. Det betyder nu, at Lenovo har fået sit første underskud i seks år. Det fremgår, ifølge Business.dk, af selskabets seneste regnskab.

Motorola brand vil gradvist blive udfaset

Regnskabsåret sluttede 31. marts og her kom Lenovo altså ud med et underskud på 128 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 850 millioner kroner. Sammenlignet med det så endte 2014 med et overskud på 829 millioner dollars.

Tidligere har Lenovo også været en af de fem største smartphoneproducenter på verdensplan, men et faldende salg i årets første kvartal på 32 procent i forhold til samme kvartal året før har betydet, at Lenovo ikke længere er i Top 5. Det betød, at der blev solgt omkring 11,5 millioner telefoner.

 – Lenovo klar med smartphone i Danmark – mød K5

Men Lenovo har fortsat ambitionerne om, at erobre smartphone-markedet og få deres telefoner udbredt. Det er også netop offentliggjort, at Lenovo har udsendt den første smartphone på det danske marked under ”Lenovo-brandet” – nemlig Lenovo K5.

Mere til historien

Motorola præsenterede i sidste uge tre nye smartphone-modeller, som alle ventes at komme på det danske marked. Du kan læse mere om Moto G4, Moto G4 Plus og Moto G4 Play her.

Lenovo har lukket ”Legion gaming”

Lenovo vil ikke længere producere gaming-telefoner.

(mere…)
Tjek Lenovos 2023-nyheder

OVERBLIK: Lenovo fremviste på CES spændende nyheder, der bød på en digital notesbog, en bærbar med to OLED-skærme og naturligvis gaming-maskiner.

(mere…)
Lenovo klar med nye smartglasses

IFA-messen har budt på præsentationen af smartglasses fra Lenovo, som er lidt en "ekstra skærm".

(mere…)
Lenovo på vej med ny gamertelefon

Lenovo har meldt ud, at de den 28. februar fremviser deres nye Legion gamertelefon. Læs med her og se hvad du kan forvente.

(mere…)
Lenovo Legion Duel 2 test | en “bulky” oplevelse

TEST: Lenovo leverer en ekstrem mobil på papiret og den er da også ekstrem - men også en tand klodset. Læs min Legion Duel 2 test her.

(mere…)
Lenovo Legion Duel 2 – ny spændende gamermobil

Den nye gamertelefon fra Lenovo er annonceret. Vi har samlet detaljerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram