3LikeHome er ikke en gratis forbrugsfest i udlandet

TIP: Har du læst det med småt på tjenesten 3LikeHome? Vi sætter her fokus på, hvad du skal vide om 3LikeHome, inden du rejser.

3LikeHome (Foto: 3)

3LikeHome (Foto: 3)

Teleselskabet 3 var tidligt ude med en offensiv tilgang overfor de høje roamingtakster. I 2007 åbnede 3LikeHome tjenesten i de første lande, men 3’s kunder i Danmark kom først med i marts 2014.

Idéen om, at kunne benytte telefonen ”som hjemme”, altså til de samme almindelige takster fra ens eget land, når der rejses i udlandet, er uden tvivl vældig god. Og det er da også en af de tjenester, der har trukket mange kunder de seneste par år, i retning af 3’s netværk.

Inden du sætter dig i solen, i et fjernt land, og hamrer afsted på Netflix, bør du nok læse det med småt i abonnementsbetingelserne. 3LikeHome er nemlig ikke en gratis forbrugsfest.

Herunder har vi samlet nogle af de vigtigste oplysninger du skal kende, inden du rejser. Læs også vores artikel om hvad data of mobilbrug koster inden for EU, hvis ikke du har 3’s udlandstelefoni-løsning eller en tilsvarende hos andre selskaber.

Det skal du vide om 3LikeHome

Først og fremmest skal du holde dig orienteret om, hvilke lande der indgår i ordningen. Lige nu (maj 2016) er 40 lande inkluderet, men det står ikke mejslet i granit, at 3 ikke kan tage lande ud af ordningen, eller lukke den helt, hvis de bagvedliggende aftaler mellem teleselskaberne ændres. Eksempelvis annoncerede 3 i Sverige, tilbage i april 2010, at 3LikeHome lukkede ned i maj samme år. I 2009 stoppede 3 UK tjenesten, der dog blev genoptaget i 2013.

– I et 3LikeHome land må du maksimalt bruge 10 GB per SIM-kort inden for en regningsperiode. Overstiger du grænsen nedsættes hastigheden (væsentligt) eller 3 spærrer for roaming i landene der indgår i 3LikeHome.

– Deler du dataforbindelsen fra smartphonen, så andre kan logge på og bruge data, kan 3 spærre for adgangen til tjenesten. 3LikeHome er kun til brug på ét SIM-kort med én bruger.

– Bruger du 3LikeHome i 30 sammenhængende dage kan der spærres for tjenesten. Kommer du til Danmark, og 3LikeHome er spærret, skal du bruge abonnementet i 14 dage her i landet, inden du igen kan bruge 3LikeHome i udlandet.

– På netværk som 3 ikke ejer skal du ikke forvente hastigheder på over 0,5 Mbit/s.

– Opkald og SMS/MMS til tjenesteydelser er disse ikke inkluderet i ordningen.

– Hvis du befinder dig på en færge mellem to lande, så kan telefonen være koblet på færgens satellit-netværk. Kommunikation på satellit-netværk indgår ikke i 3LikeHome. Kundeservice kan spærre for adgang til satellit-netværk.

Læs i øvrigt Ekstra Bladets artikel ”Gratis udlandstelefoni er ikke altid gratis” som giver flere tips før rejsen. Du kan læse flere detaljer i 3’s abonnementsvilkår.

Hver ottende slukker mobilen i udlandet

Mere til historien

Hvis du rejser til Sverige med dit 3-abonnement, så skal du ikke bekymre dig. Rent teknisk er 3 i Danmark og Sverige ét netværk. Derfor kan du her gøre fuldstændigt som i Danmark, uden at tænke over betingelserne i 3LikeHome.

Læs også:
Smileys kan koste dig dyrt i udlandet

Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
Hvilken Nintendo Switch skal du vælge?

GUIDE: Skal du købe en Nintendo Switch? Hvilken skal du model vælge? Her finder du svaret.

(mere…)
Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram