Politiet: Popcorn Time breve er ægte

Breve fra Opus Law om 2.200 kroner i erstatning for brug af Popcorn Time er ægte. Rygterne på Facebook om falske breve er usande.

Popcorn Time

Popcorn Time

Brug af Popcorn Time og andre ulovlige streamingtjenester betyder, at mange danskere modtager breve med et erstatningskrav på 2.200 kroner, for at have brugt de ulovlige tjenester. Det er TDC, som oplyser rettighedshaverne om de fysiske adresser bag IP-adresser, der har streamet beskyttet materiale.

Nu er der opstået forvirring om hvorvidt brevene er ægte. På Facebook er opstået et rygte om, at svindlere har sendt brevene i et forsøg på, at tilrane sig lette penge, skriver Metroxpress.

Opus Law, som brevene er fra, er advokatfirmaet der repræsenterer filmdistributøren Scanbox Entertainment, og brevene er helt ægte siger både Opus Law og Nordjyllands Politi.

Advokatfirmaet har klaget til Nordjyllands Politi, fordi de en af politiets medarbejdere tilsyneladende har oplyst en kvinde om, at brevene er falske, hvilket hun har skrevet på Facebook. Og en sådan besked løber stærkt på de sociale medier.

Her kan du se klagen til Nordjyllands Politi fra Opus Law (PDF)

Nu oplyser Nordjylland Politi, at de har taget kontakt til kvinden, og gjort hende de korrekte fakta klart. Kvinden fastholder hun har fået oplysningerne fra politiet, der dog ikke har kunne finde medarbejderen, som har givet de fejlagtige oplysninger.

Opus Law har efterfølgende skrevet om sagen på deres website.

Når det er sagt, så skal du ikke lade dig true af Opus Law, mener Forbrugerbloggen.dk. I et blogindlæg ridser de op hvilke muligheder man har, hvis der pludselig ligger et erstatningskrav i postkassen. Computerworld har også behandlet emnet om forbrugernes rettigheder i forhold til rettigshaverne det samme har Antipiratgruppen.

Danskere fanget i Popcorn Time fælde

Mere til historien

I august 2015 lavede Politiet en ransagning af to adresser på Fyn. Her blev to personer sigtet for piratvirksomhed. Årsagen var, at de stod bag hjemmesider der fortalte hvordan man brugte filmtjenesten Popcorn Time.

Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

(mere…)
Disney vil også stoppe konto-deling

Disney+ er klar til at følge i Netflix’ fodspor i kampen mod konto-deling.

(mere…)
HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram