MobilePay har ikke succes i butikkerne

Blandt private er MobilePay urørlig, men i butikkerne er det ikke en succes, mener ekspert.

MobilePay Bonus (Foto: Danske Bank)

MobilePay (Foto: Danske Bank)

Ingen kan slå MobilePay, når det kommer til overførsel af penge mellem privatpersoner, men i butikkerne er tjenesten ikke nogen stor succes. Det skriver Business.dk.

I december 2015 blev der foretaget 449.000 transaktioner med den mobile tjeneste. Til sammenligning blev der i denne måned foretaget 116 millioner betalinger med Dankort. Med til historien hører også, at MobilePay endnu ikke har samme udbredelse som Dankortet.

– ”Antallet af transaktioner i butikkerne er overraskende lavt,” siger Henning N. Jensen, seniorpartner i PlusCON og ekspert på betalingsområdet til Business.dk.

Udfordringen for Danske Bank er, at der tabes penge på privatkunderne. Disse skal tjenes på erhvervsløsninger, hvor den erhvervsdrivende betaler et fast gebyr plus et transaktionsgebyr. Banken har desuden investeret store summer i løsninger til butikker. Her er Dansk Supermarked og Rema 1000 blandt kunderne. Der er også indgået aftale med DIBS Payment Services om betaling på nettet med tjenesten.

Ikke overraskende er Danske Bank godt til tilfreds med udviklingen. Der arbejdes på at skabe en position, så banken kan være med i udviklingen fremadrettet, lyder det fra banken.

Sjove 2015-facts om MobilePay

Endnu har vi tilgode at se udenlandske betalingstjenester som Apple Pay, Samsung Pay og Android Pay, men de forventes at komme hen ad vejen, hvilket vil presse lokale aktører som MobilePay og Swipp.

Mere til historien

Danske Bank har tidligere været ude med en melding om, at december 2015 fik rekordomsætning. Der blev alene i julemåneden overført 2,93 milliarder kroner men MobilePay.

AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram