Microsoft: Bliv Danmarksmester i Excel

Elsker du tal og at arbejde med Microsoft Excel, så kan du nu deltage i danmarksmesterskaberne. Se her hvordan.

Grafik vedr. DM i Excel (Kilde: Microsoft)

Grafik vedr. DM i Excel (Kilde: Microsoft)

Har du flair for tal og elsker at arbejde med dem, samt ferm i brugen af Microsofts regneprogram Excel, så er der mulighed for at deltage i danmarksmesterskaberne i netop Excel.

Deltagerne bliver testet i discipliner som 100 meter regneark, graf-ballet og formel-brydning i de to kvalifikationsrunder, hvorefter tre finalister går videre til finalen.

Microsoft afholder finalen den 11. februar 2016 i deres nye domicil på Kanalvej i Lyngby. Finalen bliver i øvrigt sendt via Skype-broadcast.

Da Excel så dagens lys for mere end 30 år siden var det et enkelt digitalt regneark, men i dag er det et moderne arbejdsværktøj med en masse muligheder, og det mest benyttede program til databehandling, datarens og analyse.

– ”Stort set alle kan få noget konstruktivt ud af at bruge Excel – det er uanset, om man kun åbner Excel engang imellem og benytter standardfunktionerne, eller om man anser Excel som et fuldstændig uundværligt værktøj, man baserer enormt vigtige beslutninger på,” siger Anne-Marie Gjellerup, Office Product Marketing Manager hos Microsoft Danmark.

Microsoft har lanceret Office 2016

Microsoft Excel logo

Microsoft Excel logo

Meningen med at kåre en Danmarksmester er også, at hylde de mange mennesker, som har en særlig sans for tal og tabeller.

– ”I mesterskaberne bliver deltagerne testet i forskellige discipliner, og de bliver testet både på tid og på analytisk tænkning. Udover klassiske discipliner kommer vi også til at køre en freestyle-runde i finalen, som Microsoft Gold Learning Partner 4D A/S har udviklet, hvor deltagerne skal udforske Det nye Office og Power BI – hvilket vil sige, at de skal tænke lidt mere visuelt og fremstille data, så vi andre dødelige også forstår indholdet,” siger Anne-Marie Gjellerup.

Excel-programmet bruges til alt lige fra husholdningsbudgetter til analysegrundlag for strategiske forretningsbeslutninger. Der er i dag 1,2 milliarder brugere af Excel verden over.

Alle er velkomne til at deltage – lige fra finansdirektøren og til den studerende.

Kunne du tænke dig at deltage i danmarksmesterskaberne i Excel skal du tilmelde dig senest den 21. januar. Læs mere om det her.

Information om kvalifikationsrunderne og finalen

Kvalifikationsrunde 1: 25.-27. januar 2016
Du får tilsendt en mail med link til opgaver og instruktioner den 25. januar 2016, som du skal returnere den 27. januar. Den 29. januar får du at vide, om du er gået videre til anden kvalifikationsrunde.
 
Kvalifikationsrunde 2. 1.-3. februar 2016
Du får tilsendt en mail med link til opgaver og instruktioner den 1. februar, som du skal returnere den 3. februar. Den 5. februar får du at vide, om du er gået videre til finalen. De tre finalister får personlig besked. De deltagere, som ikke går videre til finalen, får besked på mail.

Finale: 11. februar kl. 15-18 hos Microsoft Danmark
Her dyster de tre finalister om titlen som Danmarksmester i Excel.

Mere til historien

Første udgave af Excel blev lanceret i 1985 til Apples Macintosh og i 1987 blev den også frigivet til Windows.

Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Windows 11 gør 240 mio. computere til e-affald

Udfasningen af Windows 10 sender 480.000 tons computere på lossepladsen.

(mere…)
Du kan spare tusindvis af kroner på Windows 11 og Office

Er det lovligt at købe Windows 11 eller Microsoft Office til en ekstrem lav pris? Prisforskellene er voldsomme.

(mere…)
Microsoft og Activision Blizzard aftalen er godkendt

Nu er det officielt. Microsoft har fået grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard.

(mere…)
Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram