Hvad er Consumer Electronics Show? (CES-messen)

BAGGRUND: Vi skriver jævnligt om CES-messen på MereMobil.dk, men hvad er CES egentlig? Få svaret her.

CES-messen

CES-messen

CES-messen er en stor messe, som foregår i Las Vegas – helt præcis i Las Vegas Convention Center. Og det er en stor forbruger-messe med en masse forskelligt forbrugerelektronik i alle afskygninger og altså mødestedet for alle der er interesseret i forbrugerelektronik – lige fra fladskærme, køleskabe og til smartphones.

Den første CES-messe blev afholdt tilbage i juni 1967 i New York, hvor der deltog 17.500 besøgende og mere end 100 udstillere. Fra 1978 til 1994 blev CES afholdt to gange om året – i januar i Las Vegas og i juni måned i Chicago under navnet Summer Consumer Electronics Show (SCES).

Sommer-messen var dog ikke altid lige en succes, selvom flere forskellige muligheder blev forsøgt. I 1998 blev det så fastlagt, at showet blev afholdt en gang om året med Las Vegas, som lokation.

Igennem årene har der været utrolig mange store nyheder, som er blevet fremvist på netop CES. Vi kan eksempelvis nævne Videocassette recorderen (VCR) i 1970, Laserdisc Player i 1974, Camcorder i 1981 hvor også Compact Disc Playeren debuterede og siden har også High Definition Television (1998), Microsoft Xbox (2001), Blue-ray Disc (2003), OLED TV (2008), 3D HDTV (2009) og senest i år Android og Firefox OS smart TVs (2015) haft deres debut til CES-messen.

Besøgsrekord betyder nu begrænsninger

I 2015 var der en rekorddeltagelse med hele 176.000 gæster, der var alt fra presse, analytikere og branchefolk. Dette er også det maksimale både udstillingen og byen kan kapere, derfor er der i år også indført begrænsninger for at få adgang til messen.

Der deltager omkring 6.500 pressefolk fra i alt 140 lande.

Selve messen foregår på mere end 186.000 m2 og der er i alt mere end 3.000 udstillere, der i alt fremviser mere end 20.000 nyheder.

I løbet af messen er der også en række sær-arrangementer, samt prisudstillinger osv.

MereMobil.dk vil holde dig opdateret med de relevante nyheder i januar måned, når CES 2016 løber af staben fra den 6. januar til og med den 9. januar 2016.

Mere til historien

Det rygtes, at LG vil fremvise en prototype på et sammenrulleligt OLED TV på CES 2016 på hele 55 tommer, det skulle LG angiveligt have fortalt til avisen Korean Times. En masseproduktion af dette TV skulle først være mulig om 3-4 år.

Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Nej! Google Pixel kører ikke ’ren Android’

BAGGRUND: Arghhh.... Google ændrer på Android i Pixel-telefonerne.

(mere…)
Måske er du film-pirat uden at vide det

Du henter IKKE film ulovligt, men er alligevel film-pirat uden at tænke over det. Et STORT problem, mener branchen. En ekspert er yderst skeptisk.

(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
Ulovlig streaming: Tæt på filmpiraterne

EP130: Streamer du film og serier ulovligt? Ja - mange gør, siger en undersøgelse. Jeg har set nærmere på filmpiraterne. Lyt med her.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram