Feast Kitchen giver en hjælpende hånd i køkkenet

Feast Kitchen er måske en ny dansk app-succes. Feast Kitchen giver hjælp i køkkenet fra en række af verdens bedste kokke. Målet er verdens bedste digitale kogebog.

Feast Kitchen (Foto: Feast)

Feast Kitchen (Foto: Feast)

En ny dansk applikation har set dagens lys og ambitionen er, at blive verdens bedste digitale kogebog. Alt sammen lyder godt, men for de fleste er det måske ikke så realistisk at få så stor succes, men manden bag den nye ”kogebog”, Jakob Jønck, har tidligere gjort det.

Jakob Jønck er nemlig en af grundlæggerne bag Endomondo og MyFitness-Pal, der sidste år blev solgt for et samlet beløb på omkring 3,5 milliarder kroner til det amerikanske selskab Under Armour.

 – Endomondo solgt for trecifret millionbeløb

Trods successen har Jakob Jønck ikke tænkt sig, at trække sig tilbage. Der er fortsat flere idéer og ambitioner gemt i den danske iværksætter.

Nu er målet at skabe den bedste digitale kogebog i verden og applikationen hedder ”Feast Kitchen”.

– ”Vi vil lancere den ultimative kogebog designet til mobiltelefoner og iPad. Det skal være verdens bedste kogebog. Vi har indgået aftaler med kokke og madeksperter fra Danmark, Tyskland og USA. Vi vil forsøge at formidle deres enorme passion for mad, så du og jeg kan lave det hjemme i vores eget køkken. Det er vores udgangspunkt,” siger Jakob Jønck til Business.dk.

Meningen er, at brugerne skal betale for at være en del af applikationen og teamet bag har fundet inspiration i blandt andet måden Netflix gør det på. Nemlig ved at have et godt produkt og finde et prisleje, der ikke skræmmer brugerne og fungerer på tværs af landegrænser.

Feast Kitchen (Foto: Feast)

Feast Kitchen (Foto: Feast)

Fra Endomondo til køkkenet

Man kan godt synes, at der i første omgang er langt fra fitness-applikationer til mad-applikationer, men en af lighederne er sundhed.

 – PODCAST: App-succes kræver kvalitet og mindst fire stjerner

Jakob Jønck fik idéen til det nye projekt sammen med Thomas Ambus, der også var med i opstarten af Endomondo.

Jakob Jønck har selv 60-70 kogebøger derhjemme, men ligesom de fleste andre af os, så bruger han dem aldrig. Og hjælpen online er tit næsten med alt for mange valgmuligheder. Derfor er ambitionen med Feast Kitchen, at give de bedste opskrifter i verden.

Det skal være hurtigt og nemt, at lave god og sund mad, så færre tyr til alternativet med fast food og lignende.

Stjernekokke medvirker fra ind- og udland

I den nye kogebogs-applikationen kan brugerne møde stjernekokke og madeksperter fra ind- og udland. Nogen af de danskere, som skal inspirere brugerne til at lave lækker mad er Louisa Lorang, Thomas Rode, Mikkel Karstad og Christian Bitz.

Sådan virker applikationen Feast Kitchen

Jo mere brugerne benytter Feast Kitchen-applikationen jo bedre vil den lære dig at kende, og dermed også komme med forslag til nye madretter, som falder mere i den enkelte brugers smag.

Når man første gang bruger applikationen kan man også indtaste om man har nogle kostpræferencer, som eksempelvis vegetarisk, vegansk, pesco-vegetarisk, palæo, lavt kylhydratindhold eller inden begrænsninger. Samt om man har nogen allergier, som gluten, hvede, nødder, fisk og skaldyr eller æg.

Applikationen indeholder en indkøbsliste og på sigt er det planen, at du ikke engang behøver gå ned i supermarkedet selv. Der vil ingredienserne til den enkelte ret komme i en elektronisk indkøbskurv og dermed er det planen du kan købe dem – og de efterfølgende leveres til din bopæl den efterfølgende dag. En service onlinesupermarkedet, Nemlig.com, også tilbyder til deres kunder i dag.

Fra starten er der 60 videoer med tips og tricks til brugerne fra 35 kokke og eksperter. På sigt vil der komme flere til.

Forretningsmodellen i Feast Kitchen er ”freemium”, der betyder man har adgang til en række opskrifter gratis, men ønsker man hele pakken, så kræver det man tegner et abonnement til 69 kroner om måneden.

Først iOS så Android

Til at starte med er applikationen kun klar til iOS-enheder, men teamet bag lover til flere brugere på deres Facebook-side, at en Android-version kommer i løbet af året.

Du kan downloade Feast Kitchen gratis i Apples App Store.

Mere til historien

Endomondo er, hvis ikke den hidtil største app-succes i Danmarkshistorien, så en af dem. Med mere end 25 millioner brugere og 30.000 nye registreringer hver dag, lå vejen i høj grad åben for det danske firma bag sportstracker-applikationen. Og de valgte at sælge til det amerikanske selskab Under Armour til en salgspris på hele 575 millioner kroner i februar 2015.

Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram