Sådan laver du backup af iPhone eller iPad

TIP: Undgå at miste dine data på iPhone eller iPad ved at lave en sikkerhedskopi. Lær her hvordan du laver sikkerhedskopi af iPhone eller iPad.

iOS sikkerhedskopiEn iPhone eller iPad indeholder efterhånden en masse forskellige data og noget af det er vigtige data. I dag løser telefonen en masse opgaver, og gør det ud for alt lige fra kamera, kommunikationsmiddel og til at lave huskelister på. Det er så at sige navlen i manges liv. Det betyder også, at en masse data er uerstattelige, hvis de går tabt.

Følg guiden, herunder hvis du er i tvivl om, hvordan du laver sikkerhedskopi af iPhone eller iPad. Hvis du har en sikkerhedskopi af dine data, så kan du altid få dine data igen, selv hvis telefonen mistes, går i stykker eller bliver stjålet. Da du så har dem gemt enten på iCloud eller eksempelvis på en computer.

Har du fået en ny iPhone, kan du også med en sikkerhedskopi få en ny iPhone til at indeholde præcis samme data, som din tidligere iPhone.

Kommer der en ny softwareopdatering til enheden anbefaler vi altid, at man laver en sikkerhedskopi af enheden inden der opdateres – netop for ikke at miste vigtige data.

Sådan laver du en sikkerhedskopi af iPhone eller iPad

Vi guider dig her til, hvordan du hurtig og nemt sikrer dine data ved at lave en sikkerhedskopi af iPhone eller iPad. Der er to forskellige måder at gøre dette på – enten direkte på din enhed (iCloud) eller ved at sætte den til en PC eller Mac (iTunes).

Du kan læse, hvad Apple skriver om iCloud og iTunes sikkerhedskopi her.

Tag backup af din iPhone eller iPad på iCloud

1. Tjek om din iPhone eller iPad er tilsluttet et trådløst netværk (WiFi).

2. Derefter går du ind i ”Indstillinger” – ”iCloud” – ”Sikkerhedskopi”.

3. Slå iCloud-sikkerhedskopi til, hvis den ikke allerede er det, så vil din enhed automatisk lave sikkerhedskopi en gang i døgnet når den er tilsluttet WiFi og en oplader.

4. Vælg ”Sikkerhedskopier nu” – så får du en sikkerhedskopi med det samme. Afbryd ikke forbindelsen til det trådløse netværk før sikkerhedskopien er helt færdig.

5. Tjek om sikkerhedskopien er udført. Dette gøres ved at åbne ”Indstillinger” – ”iCloud” – ”Lagringsplads” – ”Lagringsplads”. Find den pågældende enhed og vælg denne. Her står så tidspunktet for den nyeste kopi.

Er iCloud-sikkerhedskopi slået til, så tager den automatisk backup af enheden en gang om dagen, hvis den er i en oplader, samt har forbindelse til et WiFi-netværk.

Sikkerhedskopi i iTunes

Sikkerhedskopi i iTunes

Tag backup af din iPhone eller iPad på iTunes

1. Tænd din computer og åben programmet iTunes.

2. Tilslut iPhonen eller iPad’en til din computer.

3. Overfør derefter dine køb til iTunes. Dette gøres på følgende måde: Vælg ”Arkiv” – ”Enheder” – ”Overfør Køb”. Er din computer en Windows, kan du holde alt-tasten nede. Vælg da ”Arkiv” – ”Enheder” – ”Sikkerhedskopi”.

4. Tjek om sikkerhedskopieringen er korrekt gennemført. Vælg indstillinger i iTunes og ”Enheder”. Her finder du enhedens navn, så kan du se tidspunktet for den senest gennemførte sikkerhedskopi.

I en sikkerhedskopi medtages ikke data fra Touch ID da fingeraftryksdata udelukkende er lagret direkte på telefonen. Applikationer medtages ikke, dog hentes de automatisk, hvis man gendanner en sikkerhedskopi.

Mere til historien

En god ting er, at have enheden sat til automatisk at lave en sikkerhedskopi, samt at lave manuel sikkerhedskopi inden man opdaterer telefonen og lignende. Derudover anbefaler vi også, at man enten overfører billeder til ens computer eller ”skyen” løbende, da mange efterhånden bruger telefonen som deres primære kamera.


Om MereMobil.dk

MereMobil.dk er et online specialmagasin om smartphones, tablets og udviklingen i mobilbranchen, grundlagt af mobilekspert John G. Pedersen.