Gem kameraet væk under julefrokosten

Sjove eller pinlige episoder kan være sjovt, at fange med kameraet til julefrokosten, men det er ikke populært blandt kollegerne – slet ikke hvis de deles på de sociale medier.

Glædelig Jul

Glædelig Jul

En ny undersøgelse, der er foretaget af YouGov for Telia viser, at danskerne ikke bryder sig om kollegerne tager billeder til julefrokosten af pinlige eller sjove episoder – særligt ikke hvis de efterfølgende deles på de sociale medier.

Så en god idé er, at lade mobiltelefonen og kameraet blive hjemme eller i lommen nu hvor de store julefrokostweekender står for døren.

 – Det tager vi mobilbilleder af i julen

Ifølge undersøgelsen mener en fjerdedel af danskerne over 18 år, at man slet ikke skal fotografere til firmajulefrokoster. Mens omkring 20 procent har svaret, at man godt må tage billeder, dog kun først på aftenen.

Den yngre generation, dem mellem 18 og 34 år, er langt mere tolerante med der tages billeder under julefrokosten. Her er det kun cirka hver tiende, der mener kameraet bør gemmes helt væk. Hos danskere over 50 år er det mere end hver tredje (36 procent), som ikke mener kameraet har noget at gøre til julefrokosten.

Vælger man alligevel, at medbringe kameraet, så er det god stil, at spørge dem på billederne om de har lyst til at komme på Facebook, Instagram eller lignende inden man bare uploader det. Det kan også koste venskaber på jobbet, at gøre det mod deres vilje – også selvom det måske vil høste en masse ”likes”.

 – Årets online jule-shoppedag bliver den 7. december

86 procent af alle voksne danskere mener også, at det er forkert at lægge billeder fra julefrokosten på diverse sociale medier uden at have fået ”go” først. Den yngre del er dog også her mere afslappede omkring dette end den ældre del. Og kvinderne er de mest restriktive.

Mere til historien

Undersøgelsen viser desuden, at den generation som er opvokset med mobiltelefoner og de sociale netværk, ser billeder og deling af disse, som en naturlig del af deres sociale liv – også til julefrokosten. Dog sætter også de pris på, at blive spurgt inden et billede lægges ud på nettet.

Læs også:

Sådan sender du et fysisk julekort fra mobilen

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Kameratest dumper Samsungs nye topmodel

Kameraet i Samsung Galaxy S24 Ultra er ikke ”all that”, det er konklusionen i en stor kameratest.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram