OLED-teknologiens største svaghed er måske løst

Der er rigtigt mange fordele ved OLED-skærmteknologien i forhold til LCD, men dens begrænsede levetid er et problem. Dette kan måske være løst.

Skærm-komponent

Skærm-komponent

OLED-skærmteknologien har en masse fordele i forhold til LCD-teknologien. OLED har blandt andet en højere energieffektivitet, mere naturlig og præcis farvegengivelse og bedre kontrast og visning af farven sort. Men den har en svaghed – nemlig dens levetid. Det skriver AndroidAuthority.com.

Forskere har udviklet en ny teknologi der hedder PCOLED (Plasmon-Coupled Organic Light Emitting Diode), der potentielt set kan mangedoble levetiden i OLED-panelerne. Faktisk kan PCOLED give op til 27 gange længere levetid end almindelig OLED. Det skriver DisplayDaily.com.

Kort og godt er det stadig OLED-teknologien, der er tale om, men blot med et par små og betydningsfulde justeringer. Forskerne har nemlig byttet det blå lag i OLED-strukturen ud med et grønt i stedet.

Det grønne materiale har længere levetid end det blå, der normalt bruges i OLED-panelerne.

PC-OLED strukturen

PC-OLED strukturen

Om denne løsning vil være en holdbar løsning, når det bliver virkelighed og den skal masseproduceres er uvist, men gør den, kan OLED-teknologiens største svaghed – nemlig levetiden – altså være løst. Det skriver Tek.no.

Men fremtiden vil vise om vi får denne løsning at se i produkter.

Mere til historien

Apple benytter LCD-skærme på deres iPhones, men et rygte florerer netop nu om, at de i 2018 vil skifte til de populære OLED-skærme. Det er så spændende, at se om OLED-skærmene til den tid er “PCOLED” skærme.

Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Lysstyrke-fusk? Kan det virkelig passe…

4.500 nits lysstyrke på OnePlus 12. Det er over 40 procent kraftigere end på en Samsung-topmodel.  Det lyder jo vildt.

(mere…)
Ny retning: Skolerne skal være mobilfrie

Telefoner og skærme er ikke velkomne i grundskolen. Det er hovedanbefalingerne, som skolerne netop har modtaget fra børne- og undervisningsministeren.

(mere…)
Samsung fremviser nye foldbare og rollable skærme

Samsung har fremvist prototyper på nye skærmformater, som måske i fremtiden vil ramme offentligheden.

(mere…)
Samsung reagerer på skærm burn-in

Hvad gør du, når skærmbilledet er brændt fast på din Samsung-telefon?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram