Mobil datatrafik ventes tidoblet i 2021

En betydelig stigning i særligt videoforbruget på smartphones betyder, at der i USA og Europa i 2021 vil blive genereret cirka seks gange mere datatrafik.

Data fiber internet

Resultatet fra årets Ericsson Mobility Rapport er klar og den viser, at der i 2021 vil være 150 millioner 5G-mobilabonnementer.

Det er Sydkorea, Japan, Kina og USA der ventes, at blive de lande der vil være først med de hurtigste 5G-abonnementsordninger.

Der vil ske en betydelig stigning i mobilt videoforbrug, hvilket forventes at betyde trafikken per smartphone vil stige omkring seks gange fra 2015 til 2021.

Videobrug ventes at dominere datatrafikken og i 2021 er det forventet, at den mobile datatrafik på verdensplan er tidoblet. Det forventes også, at video vil udgøre 70 procent af den samlede mobile datatrafik.

 – Ericsson fremviser spændende 5G-teknologier

Alene i USA vil datatrafik per aktiv smartphone vokse fra 3,8 GB til 22 GB per måned i 2021, mens stigningen i Europa ventes at være fra 2 GB til 18 GB per måned.

Det ventes der vil aktiveres 20 nye mobile bredbåndsabonnementer hvert sekund. Der er i dag samme antal mobilabonnementer i verden, som der er mennesker på Jorden. Og i 2016 vil der være fire milliarder abonnementer for smartphones alene.

 – Galleri: Se hvordan data-forbruget vil stige mod 2020

– “Rapporten viser en voldsom stigning i antallet af smartphones, abonnementer og dataforbrug. For blot få år siden, havde ingen næppe kunnet forudse denne historiske udvikling, og det understreger, at forbrugere verden over aldrig har haft flere muligheder for at tilgå tjenester og dele deres hverdag med hinanden. Populære sociale medier, film og TV på farten samt billigere smartphones og tablets er blandt hovedårsagerne, og netop det illustrerer samtidig, at avanceret mobil- teknologi og nye tjenester repræsenterer et væld af muligheder for både teleoperatørerne, men også for mange andre industrier. Men det forudsætter, at man hele tiden fornyer sig og tilpasser forbrugernes stigende krav om kvalitet, udvalg og tilgængelighed,” Jørgen Alsing, adm. direktør i Ericsson Danmark.

Rapporten viser også, at Kina vil overhale USA og blive det største LTE-marked på verdensplan med omkring 35 procent af verdens samlede antal LTE-abonnementer – ved udgangen af 2015 ventes cirka 350 millioner LTE-abonnementer i Kina, mens der ventes at være hele 1,2 milliarder i 2021.

Du kan læse den fulde rapport her.

Mere til historien

Også i Afrika vil antallet af mobilabonnementer stige og det ventes ved udgangen af 2015 at nå en milliard mobilabonnementer.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram