iPhone sælges stadig i millioner, men iPad halter igen

Regnskab: Apple har stadig kæmpesucces med iPhone, men endnu et kvartal må Apple notere sig et skuffende salg af iPad.

Apple

Apple Store, 5th Avenue, New York (Foto: MereMobil.dk)

Apple har netop fremlagt regnskabet for fjerde kvartal i deres regnskabsår. Det dækker månederne juli, august og september 2015.

Der blev i kvartalet ikke sat en salgsrekord, men når Q4 2015 sammenlignes med tilsvarende kvartal 2014, er der tale om en fremgang.

I kvartalet Q4 2015 blev der solgt 48 millioner iPhones på verdensplan. Det er en stigning på godt 9 millioner telefoner, set i forhold til 2014-kvartalet.

Tager man et kig på salgskurven, så går iPhone-salget stadig frem for Apple, og konjunkturerne fortsætter fuldkommen uændret.

iPad skuffer igen

Endnu engang må Apple konstatere, at iPad-salget er skuffende. Vi skal tilbage til Q3 2011 før vi finder et iPad-salg, der er så lavt, som tilfældet blev i Q4 2015. Her blev der solgt 9,8 millioner iPads på verdensmarkedet.

Det kvartal hvor Apple har solgt flest iPads var i Q3 2014. Her blev der solgt hele 26 millioner enheder, men dette er altså ikke set siden.

Apple har gemt salgstal for Apple Watch samt Apple Music i en kategori de kalder for ”Other products”. Dermed gives der ingen indikation af, om det går godt eller skidt. Det eneste Tim Cook, CEO for Apple sagde var, at salget af Apple Watch er forud for forventningerne.

Tjeneste Apple News, der endnu ikke er tilgængelig i Danmark, har nu 14 millioner læsere, oplyste Apple ved regnskabsfremlæggelsen.

 – Danskerne nysgerrige overfor Apple Watch

Grafisk overblik: Apples salg

Overblik: Q4 2014 mod Q4 2015 i styks

Q4 2014Q4 2015
iPhone39.272.00048.046.000
iPad12.316.0009.883.000
Mac5.520.0005.709.000

Så meget tjente Apple

I fjerde kvartal 2015, i Apples regnskabsår, blev der solgt produkter med et Apple-logo på for 51,5 milliarder dollars. Det er en fremgang fra 42,1 milliarder dollars i Q4 2014.

Apple kan notere et overskud på 11,1 milliarder dollars. I danske kroner svarer det til et overskud hos Apple på 74,5 milliarder med den aktuelle dollarkurs på 6,74.

Apple omsatte for godt 5 milliarder dollars inden for services i kvartalet. Det inkluderer omsætningen fra AppleCare, Apple Pay m.fl. Der blev omsat for cirka 3 milliarder dollars i det Apple kalder for ”Other products”. Det inkluderer Apple Watch, Apple TV, Beats Electronics og tredjeparts tilbehør med Apples varemærke på.

Mere til historien

Ser vi på hele regnskabsåret 2015 er det Apples bedste regnskabsår nogensinde.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram