Børn vælger mobile enheder frem for PC og konsoller

Når børn skal spille diverse computerspil, så tilvælges de mobile enheder over de traditionelle PC’ere og spilkonsoller.

Samsung GamePad, spil

Samsung GamePad

Der var engang, hvor computeren eller spilkonsoller var de dominerende platforme og dem børn valgte når de skulle spille computerspil.

Men med smartphonen og tablettens indtog har dette ændret sig markant og de er nu blevet børns (2 til 17 år) foretrukne enheder, når der skal spilles computerspil. Sådan lyder det i en ny rapport, Kids and Gaming 2015, fra NPD Group. Det skriver CNET.com.

 – PODCAST: Derfor skal børn have iPad og smartphone

Rapporten viser også, at 63 procent af de adspurgte børn har sagt, at de spiller spil på de mobile enheder. Mens 45 procent af børnene bruger PC’en – dette er en nedgang på 22 procent siden 2013. Spilkonsoller er også nedadgående i brug hos børn, de nye tal viser 60 procent af børnene i undersøgelsen benytter spilkonsoller, hvor tallet var 67 procent i 2013.

Børn har også egen mobil

Smartphones er mere og mere populære og dengang vi ”gamle” var børn havde vi ikke sådan en – ja den var end ikke opfundet. Men i dag har børn oftest egen mobiltelefon fra omkring 9 års alderen.

 – “Tidligere blev computeren anset som indgangen til computerspil for de fleste børn, men spilverdenen har nu ændret sig, hvilket gør mobile enheder nu er blevet indgangen til spilverdenen. Kan dette være relateret til en ændring i adfærden af forældre, der sandsynligvis udnytter mobile enheder til opgaver, der engang var forbeholdt computere,” siger NPD Group analytiker Liam Callahan i en pressemeddelelse.

I hvert fald er mobilen blevet allemandseje og en række spilfirmaer tjener også nu kassen på, at udvikle spil til mobile enheder deriblandt danske Kiloo.

 – Subway Surfers-bagmænd tjener kassen på spilsucces

Mobilen bruges flittigt

Tiden der bruges på de mobile enheder stiger også. Og omkring 41 procent af de adspurgte børn siger, at de bruger mere tid på at spille på mobile enheder i dag end de gjorde for et år siden – det gennemsnitlige tidsforbrug er på seks timer om ugen.

 – 3 glemte spil til mobilen

Den gennemsnitlige spilletid generelt er lig sidste år og tiden på spilkonsoller afhænger af hvilken du har. Har du Nintendo Wii U, Microsoft Xbox One eller Sony PlayStation 4 så er tiden du har brugt på at spille steget, mens tiden på ældre konsoller, som Wii, PlayStation 3 og Xbox 360 er faldet.

Der bruges også flere penge på digitale spil, hvor beløbet over de seneste tre måneder er steget fra 5 dollars til 13 dollars.

Om det samme gør sig gældende i Danmark er uvist, men dog sandsynligt.

Web-TV: Børn må gerne bruge iPad

Mere til historien

Der er formentlig også flere børn i dag, som spiller en eller anden type computerspil, hvor det tidligere ikke var alle børn der havde kendskab eller adgang til computere. I dag er både computere, telefoner og tablets mere eller mindre allemandseje.

Læs også:
Så meget kommunikerer børn og forældre digitalt

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram